Istaknuto
13.07.2018.

Uoči koncerta Mayalesa u Muzeju suvremene umjetnosti, sjeo sam s Petrom Beluhanom u jedan kvartovski kafić na Sigečici pa smo porazgovarali o "Simbolu za sunce", trenutnoj postavi benda, ovogodišnjem INmusicu, što to znači biti autentičan na sceni i drugim temama.

02.07.2018.

Prošao je još jedan INmusic festival. Ovo su zaključna razmatranja i komentar Ziherove glazbene redakcije na trinaesti INmusic festival.

Film

Preporuka: Benched – Serija za blagdanske Grincheve

27.12.2014. Marija Vukšić

Foto: edrazeba.tumblr.com

Ako niste fan romantičnih serija ili serija koje u ovo doba godine izbacuju epizode blagdanske tematike, Benched (2014-) je prava serija za vas. Šarene lampice i prpošne vilenjake Djeda Božićnjaka zamijenit će papirologija, uredski pribor i siva odijela. Nina Whitley (Eliza Coupe) ambiciozna je odvjetnica u privatnoj firmi koja je čitav svoj život posvetila karijeri i zaradi te zbog toga na kraju ostane bez zaručnika. Jedina joj je nada promocija na poslu no kad njezino mjesto iz snova dobije druga suradnica u firmi, Ninin se svijet raspadne. Nakon što porazbija pola ureda i naniže uvrede svima u blizini, preostaje joj jedino posao javnog branitelja. To je nezahvalan posao zbog kojeg će se Nina morati suočiti s nekoliko ništica manjom plaćom, raznim zatvorenicima i drugim neugodnim osobama.

Foto: benchedusa.tumblr.com

Uz sve to, morat će nekako preboljeti prekid zaruka sa super uspješnim odvjetnikom i javnu sramotu. Hoće li Nina naučiti kako je to biti običan smrtnik u običnom stanu koji jede običnu hranu i brani siromašne ili će i dalje stremiti bogatoj karijeri? Istina je uvijek negdje na pola puta, možda se iznenadite. Osim što je Nina osoba koja ima nevjerojatan talent za javnim sramoćenjem što rezultira brojnim smiješno-neugodnim scenama, serija se uspjela dotaknuti i ozbiljnijih tema i problema sudstva u Americi. Benched je stoga dobar ulov za one koji vole gledati usamljene, ogorčene žene koje plaču pred televizorom i istovremeno se bore s nekim velikim životnim pitanjima.

Foto: benchedusa.tumblr.com

(Visited 125 times, 1 visits today)

Komentari