Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Film

Preporuka: Benched – Serija za blagdanske Grincheve

27.12.2014. Marija Vukšić

Foto: edrazeba.tumblr.com

Ako niste fan romantičnih serija ili serija koje u ovo doba godine izbacuju epizode blagdanske tematike, Benched (2014-) je prava serija za vas. Šarene lampice i prpošne vilenjake Djeda Božićnjaka zamijenit će papirologija, uredski pribor i siva odijela. Nina Whitley (Eliza Coupe) ambiciozna je odvjetnica u privatnoj firmi koja je čitav svoj život posvetila karijeri i zaradi te zbog toga na kraju ostane bez zaručnika. Jedina joj je nada promocija na poslu no kad njezino mjesto iz snova dobije druga suradnica u firmi, Ninin se svijet raspadne. Nakon što porazbija pola ureda i naniže uvrede svima u blizini, preostaje joj jedino posao javnog branitelja. To je nezahvalan posao zbog kojeg će se Nina morati suočiti s nekoliko ništica manjom plaćom, raznim zatvorenicima i drugim neugodnim osobama.

Foto: benchedusa.tumblr.com

Uz sve to, morat će nekako preboljeti prekid zaruka sa super uspješnim odvjetnikom i javnu sramotu. Hoće li Nina naučiti kako je to biti običan smrtnik u običnom stanu koji jede običnu hranu i brani siromašne ili će i dalje stremiti bogatoj karijeri? Istina je uvijek negdje na pola puta, možda se iznenadite. Osim što je Nina osoba koja ima nevjerojatan talent za javnim sramoćenjem što rezultira brojnim smiješno-neugodnim scenama, serija se uspjela dotaknuti i ozbiljnijih tema i problema sudstva u Americi. Benched je stoga dobar ulov za one koji vole gledati usamljene, ogorčene žene koje plaču pred televizorom i istovremeno se bore s nekim velikim životnim pitanjima.

Foto: benchedusa.tumblr.com

(Visited 121 times, 1 visits today)

Komentari