Istaknuto
18.03.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Po završetku svakog mjeseca primit ćemo se posla i skupit ćemo nedavno izašle albume koje smo slušali na jedno mjesto. U veljači su nam kroz player prolazili Šumovi protiv Valova, Paul The Walrus, Stephany Stefan, Crvi, Akademija, Die Zoone, S kim ja radim i Kojoti.

18.03.2019.

Vrijeme čitanja: 2 minute Pogledajte koja se tri naslova kriju u ovotjednoj preporuci tjedna i odaberite jedan koji želite da postane vaš!

Knjige

’Puž Slavek u polju suncokreta’ nominiran za najbolju dječju knjigu na esperantu

23.12.2014. Petra ČečVrijeme čitanja: 1 minuta
Foto: wikimedia.org/KoS

Foto: wikimedia.org/KoS

Autorica Sonja Zubović i ilustratorica Marina Badurina Cindrić zajedno su napravile slikovnicu Puž Slavek u polju suncokreta koju je na esperanto prevela Judita Rey Hudeček. Slikovnica je nominirana za najbolju dječju esperantsku knjigu za 2015. godinu. Dodjela nagrada odražat će se u srpnju sljedeće godine u Lilleu kada ćemo doznati hoće li La Heliko Slavek en sunflora kampo imati uspjeha.

Puž Slavek u polju suncokreta priča je koja sadrži duboke višeslojne poruke te tako oplemenjuje odrastanje djece podučavajući ih moralnim vrijednostima i poštivanju međusobnih različitosti. Slikovnica je uspješna diljem svijeta pa se esperanto u Japanu uči baš uz pomoć Puža Slaveka. Razne knjige hrvatskih pisaca prevedene su s esperanta na druge jezike, poput Ivane Brlić Mažuranić čiji je Šegrt Hlapić preveden na bengalski, perzijski i kineski. Breza Slavka Kolara s esperanta je prevedena na kineski, a Waitapu Jože Horvata na bengalski.

‘Puž Slavek je priča koja intuitivno potiče upravo ono što često i odraslima uz svjestan trud i racionalno razmišljanje ide teško: razumijevanje različitosti bez upiranja prstom, empatiju bez zamke sažaljenja.’, kaže logopedica Maja Kelić.

(Visited 164 times, 1 visits today)

Komentari