Istaknuto
20.02.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta U rubrici Nova glazba ponovno smo izdvojili najzanimljivije aktualne singlove ovog tjedna, a vi odaberite svog favorita.

06.02.2019.

Vrijeme čitanja: 8 minute Napokon smo prestali krivo pisati datume na dokumentima, šarati te osmice i s prvim točno zapisanim u 2019., jednom za svagda smo se pozdravili s prethodnom - 2018. Bila je, podsjetit ćemo vas, u najmanju ruku histerična, shizofrena i - vrlo plodonosna.

Izvedbene umjetnosti

“Sada je, zapravo, sve dobro”: Pogledajte novu ZKMovu predstavu

19.01.2013. Anja GlavašVrijeme čitanja: 1 minuta
Foto: zekaem.hr

Foto: zekaem.hr

Olja Lozica mlada je autorica (dramatičarka i dramaturginja) i dobitnica mnogih nagrada i priznanja, koja je profesionalno debitirala 2007. predstavom Gdje je nestao Božo B.?. Za predstavu Smij i suze starega Splita osvojila je Nagradu hrvatskog glumišta u, tada novoj, kategoriji za najbolji praizvedeni suvremeni hrvatski dramski tekst ili najbolju dramatizaciju, adaptaciju, dramaturška obradu teksta ili dramaturgiju predstave.

“Sada je, zapravo, sve dobro” novi je autoričin “izlet” u redateljske vode. Predstava će biti premijerno prikazana u Zagrebačkom kažalištu mladih, 19.1.2013. Riječ je o vrlo angažiranoj, crnohumorističnoj predstavi. Predstava se na duhovit način bavi pojavama i situacijama koje su karakteristične za današnje hrvatsko društvo. Dramaturg predstave je Matko Botić koji navodi kako je svakodnevicu nastojao prikazati aktivnom i nimalo patetičnom. Za scenski pokret zadužen je Pravdan Devlahović, za kostimografiju Doris Kristić dok scenografiju potpisuju Juraj Glasinović i Ivana Škrabalo. U predstavi igraju Doris Šarić – Kukuljica, Dora Polić Vitez, Marica Vidušić, Urša Raukar, Damir Šaban, Zoran Čubrilo, Maro Martinović, Filip Nola i Petar Leventić.

(Visited 90 times, 1 visits today)

Komentari