Istaknuto
21.09.2018.

Uoči početka nove kazališne sezone u Satiričkom kazalištu Kerempuh, razgovarali smo s redateljem Bobom Jelčićem o jednoj od najboljih prošlosezonskih predstava, njegovom autorskom projektu "Govori glasnije!".

16.09.2018.

Novi ravnatelj zagrebačke Opere prvi je stranac na tom mjestu od samostalnosti Hrvatske. Otkrio nam je na što će staviti naglasak u svom četverogodišnjem mandatu, ali i za koji nogometni klub navija te što mu je skriveni talent.

Izvedbene umjetnosti

Satiričko kazalište Kerempuh s dvije predstave gostovalo u Makedoniji

05.02.2015. Ziher.hr
Foto: www.kazalistekerempuh.hr

Foto: www.kazalistekerempuh.hr

Satiričko kazalište Kerempuh gostovalo je 2. i 3. veljače u Skopju u sklopu ciklusa „Kazalište bez granica“, kojim se potiče regionalna i međunarodna suradnja Kerempuha s istaknutim kazališnim kućama. Kerempuh je u Makedoniji u Dramskom teatru gostovao s predstavama „Jazavac u Kerempuhu“, autorskim projektom Olivera Frljića, i „Živio Harms! Čuda postoje“ u adaptaciji Dore Delbianco i režiji Aleksandra Popovskog.

U sklopu gostovanja održana je i velika press konferencija na kojoj su sudjelovali ravnatelji Kerempuha, Duško Ljuština, i Dramskog teatra, Robert Veljanovski, te Kerempuhov glumački ansambl. Ljuština se susreo i s ministricom kulture Republike Makedonije, Elizabetom Kanceska-Milevskom.

Pročitajte Ziherove osvrte predstava „Jazavac u Kerempuhu“ i „Živio Harms! Čuda postoje“.

(Visited 54 times, 1 visits today)

Komentari