Istaknuto
21.06.2018.

"Katalonac" je naizgled neobavezna predstava koja će znalački nenametljivo, zakrivena smijehom, u gledatelju zatitrati neke mnogo dublje žice, vrlo aktualne u našem društvu.

20.06.2018.

Kolektiv emge prošle se godine na 14. Velesajmu kulture bavio pitanjem revitalizacije i prenamjene prostora zagrebačkih kinodvorana, u sklopu čega je nastala izložba "Kino 041 – pogled na prošlost i sadašnjost zagrebačkih kinodvorana". Izložba je ponovno postavljena na ovogodišnjem Design Districtu, što je bio povod za razgovor s Tenom Bakšaj, jednom od članica kolektiva.

Izvedbene umjetnosti

Satiričko kazalište Kerempuh s dvije predstave gostovalo u Makedoniji

05.02.2015. Ziher.hr
Foto: www.kazalistekerempuh.hr

Foto: www.kazalistekerempuh.hr

Satiričko kazalište Kerempuh gostovalo je 2. i 3. veljače u Skopju u sklopu ciklusa „Kazalište bez granica“, kojim se potiče regionalna i međunarodna suradnja Kerempuha s istaknutim kazališnim kućama. Kerempuh je u Makedoniji u Dramskom teatru gostovao s predstavama „Jazavac u Kerempuhu“, autorskim projektom Olivera Frljića, i „Živio Harms! Čuda postoje“ u adaptaciji Dore Delbianco i režiji Aleksandra Popovskog.

U sklopu gostovanja održana je i velika press konferencija na kojoj su sudjelovali ravnatelji Kerempuha, Duško Ljuština, i Dramskog teatra, Robert Veljanovski, te Kerempuhov glumački ansambl. Ljuština se susreo i s ministricom kulture Republike Makedonije, Elizabetom Kanceska-Milevskom.

Pročitajte Ziherove osvrte predstava „Jazavac u Kerempuhu“ i „Živio Harms! Čuda postoje“.

(Visited 45 times, 1 visits today)

Komentari