Istaknuto
21.06.2018.

"Katalonac" je naizgled neobavezna predstava koja će znalački nenametljivo, zakrivena smijehom, u gledatelju zatitrati neke mnogo dublje žice, vrlo aktualne u našem društvu.

20.06.2018.

Kolektiv emge prošle se godine na 14. Velesajmu kulture bavio pitanjem revitalizacije i prenamjene prostora zagrebačkih kinodvorana, u sklopu čega je nastala izložba "Kino 041 – pogled na prošlost i sadašnjost zagrebačkih kinodvorana". Izložba je ponovno postavljena na ovogodišnjem Design Districtu, što je bio povod za razgovor s Tenom Bakšaj, jednom od članica kolektiva.

Glazba

Seine, Dogs in Kavala i Nemeček na Tam Tam kopno edition festivalu

07.12.2017. Ziher.hr

Sutra će se u KSET-u održati kopneno Tam Tam izdanje koje će, naravno, biti festivalskog karaktera pa će tako nastupiti tri izvođača koji su dobro poznati publici ovog sunčanog festivala.

Tam Tam Music Festival u svojih šest godina održavanja postao je miljenik kako regionalnih bendova, tako i regionalne publike. Festival se održava u malom mjestu Sućuraj na otoku Hvaru te svake godine uživa velike količine sunca, dobrih ljudi i dobre atmosfere, a ove godine Tam Tam i KSET donose ljetni povjetarac u hladni Zagreb.

Glazbena oaza u Unskoj

Prvi izvođač su odlični beogradski Dogs in Kavala koji su ove godine prvi puta nastupili na Hvaru. Njihov eksperimentalni stil karakterizira mješavina garažnog rocka i psihodelije, a svi koji su ih uživo slušali znaju da im na nastupima ne treba ništa više od energije glazbe da prenesu svoju poruku. Osim na Tam Tamu nastupali su i na MENT Ljubljana, Indirekt Showcase Festivalu, Demofestu te s Repetitorom, regularnim gostima u Sućuraju.

Drugi izvođač domaći je bend Nemeček koji nije stranac ni Tam Tamu ni KSET-u. Osnovani su 2007. godine, a sviraju rock and roll onako kako ga oni vide i misle da u 21. stoljeću treba zvučati. Kako sami kažu, utjecaja je previše da bih ih sad nabrajali, a dolaze iz raznih grana umjetnosti, najmanje iz današnjeg rock miljea.

Zadnji se priključuje miljenik festivala i zagrebačke publike – Seine! Nedavno su nakon brojnih koncerata u regiji promovirali album prvijenac “Sno sna” koji se može poslušati na Bandcamp stranici Moonlee Recordsa.

Ulaznice

Karte po pretprodajnoj cijeni od 30 kn mogu se kupiti u KSET-u i Dirty Old Empireu, dok će na dan koncerta koštati 40 kn.

(Visited 17 times, 1 visits today)

Komentari