Istaknuto
22.04.2018.

Iza imena Tyger Lamb stoji zagrebačka četvorka čiji je prvijenac "Born Into This" na putu. Album još nije vani, no mnoga vrata već su im otvorena. Upoznajte se s njima dok su još polu-anonimni i nepoznati, prije koncerta 3. svibnja u Vintage Industrial Baru.

13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

Film

„Stanley Film Festival“: Kubrickov „Overlook Hotel“ lokacija za novi filmski festival!

14.04.2013. Ivana Belošević
Foto: Facebook.com

Foto: Facebook.com

Dobro poznati Overlook Hotel iz filma The Shining Stanleyja Kubricka, nastalog prema istoimenoj knjizi Stephena Kinga, postat će lokacija kojoj će stremiti filmaši iz svijeta strave i užasa. Doduše, radi se o hotelu čije su snimke predstavljale Overlook u filmu, pravog imena „Stanley Hotel“ koji se nalazi u Estes Parku u Coloradu.Ove godine dogodit će se prvi anualni „Stanley Film Festival“, četverodnevni filmski spektakl koji će sadržavati projekcije filmova, kratkih filmova, specijalne (još ne specificirane) događaje, Q & A vrijeme i naravno – velik broj horora.

Što se tiče ovogodišnjeg repertoara, zasad je potvrđeno da će ove godine posjetitelji moći gledati sljedeće filmove:
Britansku psihološku komediju, Sightseers, redatelja Bena Wheatleyja.

Kanadski horor / triler u srži dramatične prirodne katastrofe, Afterschock, redatelja Nicolasa Lopeza koji je scenarij napisao u suradnji s Guillelmom Amoedom i Elijem Rothom, poznatom po sudjelovanju u filmovima Inglorious Bastards, Cabin Fever, Hostel 2 te projektu Grindhouse (Planet Terror, Deathproof ) gdje je bio jedan od redatelja.

Američki horor triler V/H/S/2, nastavak uspješnog V/H/S-a, redatelja (između ostalih) Simona Baretta (The ABC’s of Death, Dead Birds).

Dokumentarni film, Room 237, redatelja Rodneyja Aschera koji (doduše, subjektivo) govori o teorijama „pravog značenja“ filma The Shining.

Irski horor triler iz 2006., All the Boys Love Mandy Lane, Jonathana Levinea (50 / 50, Warm Bodies), s Amber Heard u glavnoj ulozi. ABLML je film o kojem se puno pisalo zbog učestalih promjena distributera, opetovanog projiciranja istog na brojnim festivalima, da bi konačno britanskoj javnosti bio prezentiran 2008. Ove godine će napokon biti i premijerno prikazan u SAD – u na novopečenom festivalu.

Točan datum početka festivala je 2. svibnja, a detaljnije informacije možete vidjeti na njegovoj  službenoj stranici.

(Visited 65 times, 1 visits today)

Komentari