Istaknuto
07.01.2019.

Vrijeme čitanja: 4 minute Zašto je važno biti član jedne ili više sekcija KSET-a detaljnije možete pročitati u knjizi, a mi smo za vas pripremili 9 zanimljivosti koje se kriju na stranicama punim bisera i zanimljivosti te brojnim fotografijama koje nas tjeraju da poželimo da smo živjeli u vrijeme naših roditelja, ali i da sami stvaramo svoje uspomene u KSET-u.

03.01.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Za početak 2019. godine prisjetit ćemo se domaćih albuma koji su po mišljenju glazbene redakcije obilježili godinu iza nas.

Glazba

Sufjan Stevens i Death Cab for Cutie objavljuju nove albume

12.01.2015. Nikolina LončarVrijeme čitanja: 2 minute
Foto: http://en.wikipedia.org/wiki/Sufjan_Steven, Autor: Jon Uleis

Foto: http://en.wikipedia.org/wiki/Sufjan_Steven  Autor: Jon Uleis

Multitalentirani kantautor Sufjan Stevens se u proteklih pet godina bavio svim i svačim: komponirao je glazbu za balet, surađivao je na stvaranju dokumentarca o rodeu, a nastavio je i s tradicijom snimanja svojih božićnih pjesama koje smo i preporučili u pregledu blagdanskih indie albuma. Međutim, u svom tom vremenu nije izašlo ni jedno novo samostalno izdanje ovog slavuja iz Michigana, iako je objavio i album i EP sa svojim side-projectom Sisyphus.

Zadnji album “The Age of Adz” izašao je 2010. godine, a za ovu godinu najavio je diskografski uradak s osobnijim pristupom, i to pod imenom “Carrie & Lowell”. Album nazvan po njegovoj majci i očuhu bit će objavljen 30. ožujka. Jedanaest numera koje će se naći na njemu govore o “životu i smrti, ljubavi i gubitku te umjetnikovoj borbi da stvori smisao u dobroj i lošoj strani ljubavi”. Navodno će se Sufjan na ovom albumu vratiti i svojem prvotnom izražaju koji je inspiraciju crpio iz folk glazbe.

Na albumu će surađivati i američke kantautorice Casey Foubert, Laura Veirs i Nedelle Torrisi te bubnjar sastava Bon Iver, Sean Carey, a uz njih će se na albumu naći još i Thomas Bartlett (Doveman) te Ben Lester.

“Carrie & Lowell”:

01 Death With Dignity
02 Should Have Known Better
03 All of Me Wants All of You
04 Drawn to the Blood
05 Fourth of July
06 The Only Thing
07 Carrie & Lowell
08 Eugene
09 John My Beloved
10 No Shade in the Shadow of the Cross
11 Blue Bucket of Gold

death cab

https://www.facebook.com/deathcabforcutie

Osim Stevensa, i američki indie rock bend Death Cab for Cutie se vraća s novim izdanjem nakon stanke od četiri godine, i to prvim nakon odlaska osnivača, gitarista i tekstopisca Chrisa Walle. Međutim, i sam je Walla radio na albumu prije negoli je napustio sastav, a inspirirao je i njegov naziv „Kintsugi“, koji zapravo označava stil Japanske umjetnosti u kojem se slomljena keramika lijepi uz pomoć smole miješane s plemenitim metalima. Osmi diskografski uradak ovog sastava izaći će 31. ožujka, a frontman Ben Gibbard izrazio je kako smatra da je ovo prilika da bend postane nešto što je mogao postati tek gubitkom samog osnivača te da je njihov cilj napraviti album koji bi mogao rangirati kao jedan od njihovih najboljih. Koliko će im to uspijeti, vidjet ćemo u trećem mjesecu, a do tad se možemo zadovoljiti preslušavanjem njihove stare diskografije.

“Kintsugi”:

01 No Room in Frame
02 Black Sun
03 The Ghosts of Beverly Drive
04 Little Wanderer
05 You’ve Haunted Me All My Life
06 Hold No Guns
07 Everything’s a Ceiling
08 Good Help (Is So Hard to Find)
09 El Dorado
10 Ingénue
11 Binary Sea

(Visited 55 times, 1 visits today)

Komentari