Istaknuto
14.12.2017.

"Star Wars: The Last Jedi" osma je epizoda iz najpopularnije svemirske sage o obitelji Skywalker, ali sve više i nekim novim likovima koji pokušavaju donijeti ravnotežu sili.

06.12.2017.

Ganz novi i Dance_Inn festival udružuju snage u fokusu na suvremenu izvedbenu umjetnost i live art. Festival će donijeti dvije premijeri, nekoliko radionica, tribina i rezidencija, a uoči festivala u Zagrebu gostuje Matthias Lilienthal, producent, kustos i ravnatelj Munchner Kammerspiele.

Glazba

Recenzija – “Take Her Up To Monto” (Roisin Murphy): Kaotičan cirkus s fantastičnim ritmom

30.08.2016. Elena JapundžićFoto: Take her up to Monto Cover

Roisin Murphy svoju je karijeru započela kao članica benda Moloko, s kojim je objavila hitove kao što su Sing It Back  i The time Is Now. Nakon raspada grupe počinje još uspješniju samostalnu karijeru snimajući, između ostalog, Never Enough i Overpowered. Tijekom samostalnog rada pokazala je i dokazala da je vrlo konkretna glazbenica s jasnom i zabavnom vizijom koja svaki put donese nešto novo. Možda ju je najbolje opisati kao „art-pop kraljicu“, a da ne mari previše za očekivanja drugih jasno je dala do znanja albumom „Mi Senti“ kojim je obradila popularne talijanske hitove. Sa svime time u glavi dolazimo do najnovijeg albuma „Take Her Up To Monto“.

Take her up to circus

Album je možda najbolje opisati kao veseli cirkus, pun dobre energije i magije. S prvom pjesmom Mastermind ulazite u sobu ogledala, onih koja izobličuju figuru, i samo prolazite kroz različite sobe i atrakcije. Ima tu svega. Fantastičnih barskih pjevačica s brkovima u pjesmi Pretty Gardens, tužnih klaunova na monociklima u Thoughts Waisted i zalutalih gejši kojima zauvijek sunce sja i nekako su se našle u Brazilu s pjesmom Lip Service. Vjerojatno „najjača“ pjesma na albumu je Ten Miles High s vrlo moćnim i zadovoljavajućim bas dionicama. Tom pjesmom Roisin prelazi u „ozbiljnije“ raspoloženje s najboljim ritmičkim rješenjima koja čovjek može čuti. Dobro, možda ne najboljima, ali definitivno najmaštovitijima i vrlo zanimljivim. Sredina albuma vodi na putovanje dobrim ritmovima i kao da pomalo vraća u stvarnost, međutim već s Nervous Sleep nalazite se u sobi sa zvjezdanim projekcijama i zauvijek ste izgubljeni u ugodnom osjećaju čarobne melankolije.

Bez sumnje jedinstvena Murphy je napravila vrlo zabavan album koji definitivno ne ostavlja mjesta praznini ili osjećaju nedovršenog posla. Ima svega, vrlo je kaotično i šareno, ali prije svega dobro. Roisin je dokazala da je majstorica komercijalne bizarnosti. Zabavna je, plesna i dovoljno čudna da vam ne dosadi. Na trenutke postaje naporna s tolikim različitim zvukovima i specijalnim efektima, tako da „Take Her Up To Monto“ nemojte slušati ukoliko želite da vas svi puste na miru i da vam život postane jednostavan. Roisin definitivno nije jednostavna.

Što misliš o ovome albumu?

Podijeli svoje mišljenje putem ZiherMetra!

0%
1
2
3
4
5

(3 votes, average: 4.667 out of 5)

Komentari