Istaknuto
21.06.2018.

"Katalonac" je naizgled neobavezna predstava koja će znalački nenametljivo, zakrivena smijehom, u gledatelju zatitrati neke mnogo dublje žice, vrlo aktualne u našem društvu.

20.06.2018.

Kolektiv emge prošle se godine na 14. Velesajmu kulture bavio pitanjem revitalizacije i prenamjene prostora zagrebačkih kinodvorana, u sklopu čega je nastala izložba "Kino 041 – pogled na prošlost i sadašnjost zagrebačkih kinodvorana". Izložba je ponovno postavljena na ovogodišnjem Design Districtu, što je bio povod za razgovor s Tenom Bakšaj, jednom od članica kolektiva.

Vizart

Tito stigao u Pulu: Postavljena brončana bista u novom parku

22.06.2013. Jurica Mlinarec
Foto: facebook.com

Foto: facebook.com

I posljednja bista stigla je u obnovljeni park u Puli. Tako je postavljena Titova bista koja će se uz ostalih desetak, koje prikazuju narodne heroje i antifašiste, nalaziti u memorijalnom dijelu Titova parka.

Dosad su postavljene biste Jurice Kalca, Nevena Kirca, Ivana Jadreška, Slavka Grubiše, Ruže Petrović, Tonke Lorencin, Olge Ban, Anke Butorac i Vladimira Gortana, a uoči Dana antifašističke borbe i otvorenja parka stigla je konačno i ona Josipa Broza Tita. Sve one izrađene su od bronce, a radovi su akademskog kipara Alije Rešića. Uz njih nalaze se i ploče na kojima su kratke informacije o prikazanim osobama. Zanimljivo je kako je Titova bista rađena prema modelu koji je slučajno pronađen u pulskom Vodovodu.

(Visited 74 times, 1 visits today)

Komentari