Istaknuto
15.03.2018.

Ususret koncertnoj promociji novog EP-a “Valovi” u Močvari ovog petka razgovarali smo s pjevačicom i gitaristicom Lucijom Ivšić i novim bubnjarem Goranom Nježićem o planovima Punčki, ljetu i uspomenama.

11.03.2018.

"Comic Sans" Nevija Marasovića komičan je prikaz odnosa između oca i sina koji se silno razliku, ali su i silno nalik jedan drugome.

Vizart

Tito stigao u Pulu: Postavljena brončana bista u novom parku

22.06.2013. Jurica Mlinarec
Foto: facebook.com

Foto: facebook.com

I posljednja bista stigla je u obnovljeni park u Puli. Tako je postavljena Titova bista koja će se uz ostalih desetak, koje prikazuju narodne heroje i antifašiste, nalaziti u memorijalnom dijelu Titova parka.

Dosad su postavljene biste Jurice Kalca, Nevena Kirca, Ivana Jadreška, Slavka Grubiše, Ruže Petrović, Tonke Lorencin, Olge Ban, Anke Butorac i Vladimira Gortana, a uoči Dana antifašističke borbe i otvorenja parka stigla je konačno i ona Josipa Broza Tita. Sve one izrađene su od bronce, a radovi su akademskog kipara Alije Rešića. Uz njih nalaze se i ploče na kojima su kratke informacije o prikazanim osobama. Zanimljivo je kako je Titova bista rađena prema modelu koji je slučajno pronađen u pulskom Vodovodu.

(Visited 73 times, 1 visits today)

Komentari