Istaknuto
07.01.2019.

Vrijeme čitanja: 4 minute Zašto je važno biti član jedne ili više sekcija KSET-a detaljnije možete pročitati u knjizi, a mi smo za vas pripremili 9 zanimljivosti koje se kriju na stranicama punim bisera i zanimljivosti te brojnim fotografijama koje nas tjeraju da poželimo da smo živjeli u vrijeme naših roditelja, ali i da sami stvaramo svoje uspomene u KSET-u.

03.01.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Za početak 2019. godine prisjetit ćemo se domaćih albuma koji su po mišljenju glazbene redakcije obilježili godinu iza nas.

Vizart

Tito stigao u Pulu: Postavljena brončana bista u novom parku

22.06.2013. Jurica MlinarecVrijeme čitanja: 1 minuta
Foto: facebook.com

Foto: facebook.com

I posljednja bista stigla je u obnovljeni park u Puli. Tako je postavljena Titova bista koja će se uz ostalih desetak, koje prikazuju narodne heroje i antifašiste, nalaziti u memorijalnom dijelu Titova parka.

Dosad su postavljene biste Jurice Kalca, Nevena Kirca, Ivana Jadreška, Slavka Grubiše, Ruže Petrović, Tonke Lorencin, Olge Ban, Anke Butorac i Vladimira Gortana, a uoči Dana antifašističke borbe i otvorenja parka stigla je konačno i ona Josipa Broza Tita. Sve one izrađene su od bronce, a radovi su akademskog kipara Alije Rešića. Uz njih nalaze se i ploče na kojima su kratke informacije o prikazanim osobama. Zanimljivo je kako je Titova bista rađena prema modelu koji je slučajno pronađen u pulskom Vodovodu.

(Visited 90 times, 1 visits today)

Komentari