Istaknuto
21.09.2018.

Uoči početka nove kazališne sezone u Satiričkom kazalištu Kerempuh, razgovarali smo s redateljem Bobom Jelčićem o jednoj od najboljih prošlosezonskih predstava, njegovom autorskom projektu "Govori glasnije!".

16.09.2018.

Novi ravnatelj zagrebačke Opere prvi je stranac na tom mjestu od samostalnosti Hrvatske. Otkrio nam je na što će staviti naglasak u svom četverogodišnjem mandatu, ali i za koji nogometni klub navija te što mu je skriveni talent.

Vizart

Tito stigao u Pulu: Postavljena brončana bista u novom parku

22.06.2013. Jurica Mlinarec
Foto: facebook.com

Foto: facebook.com

I posljednja bista stigla je u obnovljeni park u Puli. Tako je postavljena Titova bista koja će se uz ostalih desetak, koje prikazuju narodne heroje i antifašiste, nalaziti u memorijalnom dijelu Titova parka.

Dosad su postavljene biste Jurice Kalca, Nevena Kirca, Ivana Jadreška, Slavka Grubiše, Ruže Petrović, Tonke Lorencin, Olge Ban, Anke Butorac i Vladimira Gortana, a uoči Dana antifašističke borbe i otvorenja parka stigla je konačno i ona Josipa Broza Tita. Sve one izrađene su od bronce, a radovi su akademskog kipara Alije Rešića. Uz njih nalaze se i ploče na kojima su kratke informacije o prikazanim osobama. Zanimljivo je kako je Titova bista rađena prema modelu koji je slučajno pronađen u pulskom Vodovodu.

(Visited 82 times, 1 visits today)

Komentari