Istaknuto
21.06.2018.

"Katalonac" je naizgled neobavezna predstava koja će znalački nenametljivo, zakrivena smijehom, u gledatelju zatitrati neke mnogo dublje žice, vrlo aktualne u našem društvu.

20.06.2018.

Kolektiv emge prošle se godine na 14. Velesajmu kulture bavio pitanjem revitalizacije i prenamjene prostora zagrebačkih kinodvorana, u sklopu čega je nastala izložba "Kino 041 – pogled na prošlost i sadašnjost zagrebačkih kinodvorana". Izložba je ponovno postavljena na ovogodišnjem Design Districtu, što je bio povod za razgovor s Tenom Bakšaj, jednom od članica kolektiva.

Film

Video: The World’s End trailer – Opijanje po britanskim pubovima i borba protiv vanzemaljaca

13.05.2013. Paula Bračko
Foto: facebook.com

Foto: facebook.com

Kad su u pitanju crnohumorne serije, Britancima nema premca. Zato izvadite svoje kalendare i zabilježite datum 19. srpnja kada u naša kina dolazi urnebesna komedija The World’s End.

U pitanju je djelo redatelja Edgara Wrighta koji se još jednom udružio sa Simonom Peggom i Nickom Frostom na trećem zajedničkom projektu nakon uspješnica Shaun of the Dead (2004) i Hot Fuzz (2007). Simona Pegga ste dosad mogli zapaziti u Mission Impossible i Star Treku, a Nick Frost se istaknuo ulogama u The Boat that Rocked i The Adventures of Tintin, a u blockbusteru Snowhite and the Huntsman je utjelovio patuljka Niona. U film glumi i Martin Freeman, najpoznatiji po ulogama u The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy, Sherlock i Hobbit.

Film govori o petorici prijatelja koje Gary King (Simon Pegg) nagovori se još jednom upuste u alkoholni maraton obilaženja dvanaest pubova u rodnom gradu koji nisu uspjeli izvršiti do kraja prije dvadeset godina. Razumljivo, kako su godine odmakle, većina ih se pretvorila u uzorne građane s poslovima i obiteljima, no Gary nikako ne može preboljeti neispunjeni zadatak iz mladosti. Pridruživši mu se njegovoj misiji, petorica otkriva da večer opijanja neće biti samo puka zabava natopljena pivom već borba protiv vanzemaljaca koji ih žele ubiti skupa s cijelim planetom.

Edgar Wright je opisao film kao socijalno angažiranu znanstvenu fantastiku, a vi procijenite je li uistinu tako.

(Visited 64 times, 1 visits today)

Komentari