Istaknuto
15.11.2017.

Gorillaz su u sklopu europske turneje na kojoj promoviraju album "Humanz" stigli i do Budimpešte gdje su nas podsjetili zašto toliko volimo njihov zarazni spoj funka, hip hopa, gospela i popa. S novim albumom svoj su glazbeni izričaj proširili i na dance glazbu i house ritmove te parter sportske arene pretvorili u plesni podij.

14.11.2017.

Miki ima novi album koji će promovirati u Tvornici kulture! Na novom albumu repa o nogometu, jazzu i palačinkama, a sličan asortiman pizdarija pronaći ćete i ovom razgovoru. O glumcima, plejmejkerima i stolarima pričali smo šetajući kroz Namu, jer se u njoj, kao i u Mikijevim pjesmama, može naći milijun svega.

Knjige

Zagreb dobiva Festival svjetske književnosti

04.09.2013. Lucija Lakoš
Foto: facebook.com

Foto: facebook.com

Početak nove sezone u zagrebačkim kulturnim krugovima obilježit će prvi Festival svjetske književnosti. Naime, od 5. do 17. rujna u organizaciji nakladničke kuće Fraktura, u prostorijama Zagrebačkog kazališta mladih održavat će se razgovori, tribine te čitanja i predstavljanja raznih svjetskih i hrvatskih književnih djela.

Svoj dolazak potvrdili su pisci iz svih dijelova Europe, primjerice španjolski autor Jaume Cabre koji je svojim djelom Jo confesso i Glasovi Pamana osvojio nekoliko međunarodnih i španjolskih književnih nagrada. Tu su i norveški  autor Kjell Ola Dahl, talijanski novinar i pisac Claudio Magris, mađarski pisac Péter Nádas, nizozemska spisateljica Margriet de Moor, britanski autor Rod Rees te brojni drugi. Neki od hrvatskih autora koje će Festival ugostiti su  Ivana Simić Bodrožić, Nada Gašić, Jurica Pavičić, Zoran Ferić, Boris Perić, Miljenko Jergović, Slavenka Drakulić, Edo Popović, kao i brojni drugi renomirani hrvatski autori. Moderatori razgovora i tribina bit će poznati hrvatski novinari, urednici, pisci, profesori i kritičari.

Svaku večer druženje će započinjati u 19 sati programom nazvanim ‘ Razotkrivanje ‘ u kojem će se pisci predstavljati sa svojim djelima, a nastavljat će se razgovorima i tribinama o zanimljivim književnim i  kulturnim temama. Kako bi kulturni program bio zaokružen, organizirani su i glazbeni nastupi kao i likovna suradnja s nizom likovnih umjetnika.

Organizatori ističu kako ovim festivalom ne žele predstaviti samo autore iz njihove naklade nego i autore u nakladi drugih nakladničkih kuća. Nadaju se da će ovakav festival vratiti književne manifestacije u Zagreb kao i popularizirati čitanje.
U ponudi šarolikog programa moći ćete uživati besplatno.

Komentari