Istaknuto
19.07.2018.

Tri autorska projekta, jedna opera, jedan mjuzikl, praizvedba jednog suvremenog hrvatskog teksta i uprizorenje jednog klasičnog naslova - to su najbolje predstave u sezoni 2017./18. koje se izdvajaju po svojoj kvaliteti, originalnosti, izvrsnoj režiji i glumačkim ostvarenjima.

18.07.2018.

Prošle godine počeli smo praksu filmova i albuma starih deset godina, tako i ove nastavljamo s filmskim naslovima, ovaj put iz 2008. godine.

Knjige

Zaljubljenici u poeziju danas slave

02.10.2014. Janja Žganec

forwardartsfoundation.org/national-poetry-day/resources/posters/

Iako je Međunarodni dan poezije u ožujku, danas svoj nacionalni dan poezije obilježavaju Britanci. National Poetry Day u Ujedinjenom Kraljevstvu održava se svake godine, prvog četvrtka u listopadu. Tema njihovih organiziranih događanja; čitanja, nastupa za djecu i odrasle je „remember“. Na #thinkofapoem, i anketom pokrenutom na sveučilištu Cambridge, dijele se pjesme koje su ljudima ostale u sjećanju, podržavajući glavni motiv sjećanja ove godine, pod motom da je posao poezije biti zapamćena. Projektu imena „The poetry and memory project cilj je saznati koje pjesme počivaju u kolektivnom sjećanju Britanaca, a ne koje su im najdraže, što ga čini većim i drugačijim nego što su bili mnogi slični do sada.

Pitanja koja postavljaju u anketi su, osim pjesme koju ispitanik zna napamet, gdje, kako i zašto ju je naučio, što će omogućiti uvid u razloge i načine na koji učimo pjesme i kako se s njima susrećemo. Propituje se i što odabrane pjesme znače pojedincu, da li ih se često sjeća, kako odzvanjaju u njegovu životu – bilo na emocionalnoj razini ili možda uopće ne razmišljaju o njima.

Više o programima koji se održavaju možete saznati ovdje.

Koje se vi pjesme sjećate? Možda nečeg osim Cesarca? Pišite, share-ajte, komentirajte, šarajte po zidovima, klupama, vratima (olovkom!) i vani kredom po pločniku. Možda netko zapamti, možda nekog dirne, možda povrati po tom pločniku zbog previše patetike, nije bitno – poezija!

(Visited 39 times, 1 visits today)

Komentari