Istaknuto
21.09.2018.

Uoči početka nove kazališne sezone u Satiričkom kazalištu Kerempuh, razgovarali smo s redateljem Bobom Jelčićem o jednoj od najboljih prošlosezonskih predstava, njegovom autorskom projektu "Govori glasnije!".

16.09.2018.

Novi ravnatelj zagrebačke Opere prvi je stranac na tom mjestu od samostalnosti Hrvatske. Otkrio nam je na što će staviti naglasak u svom četverogodišnjem mandatu, ali i za koji nogometni klub navija te što mu je skriveni talent.

Glazba

ZEZ dovodi eksperimentalni hip hop duo Shabazz Palaces u KSET

17.10.2017. Ziher.hrFoto: facebook.com/shabazzpalaces

Trikovi i klišeji i Zavod za eksperimentalni zvuk 18. listopada u KSET premijerno dovode eksperimentalni hip hop duo Shabazz Palaces. Dvojac iz Seattlea objavljuje za legendarni Sub Pop Records, a čine ga Ishmael Butler a.k.a. Palaceer Lazaro, član kultne jazz/rap grupe Digable Planets, i multiinstrumentalist Tendai Baba Maraire. Njihovo afro sci-fi stvaralaštvo kali se i kao dio umjetničkog kolektiva astralnih putnika Black Constellation. Pomaknuti zvuk servirali su i u društvu Flying Lotusa, Thundercata, Juliana Casablancasa, Battlesa…

Iza sebe imaju četiri kritički odlično prihvaćena albuma: “Black Up”(2011.), “Lese Majesty” (2014.), “Quazarz: Born on a Gangster Star” (2017.) i “Quazarz vs. The Jealous Machines” (2017.). Aktualna dva albuma „monozigotsko“ su izdanje na temu ljudskog odnosa s uređajima kroz oči Quazarza, vanzemaljskog bića u dodiru s civilizacijom Amurderce. „Born on a Gangster Star“ pokazuje svježi lo-fi pop senzibilitet, dok je bratski album više okrenut slobodnoj formi, spoken wordu i razlivenim beatovima.

Ovi šamani žive u svijetu koji formu ne poznaje i gdje disonatni tonovi grade apstraktnu zvučnu sliku koja vas u jednom momentu umiruje, a u drugom već agresivno napada. Pokušat ćemo se othrvati simboličkom rasapu stvarnosti kakvu poznajemo odlaskom na Quazarz. Putovanje će biti zajebano i neponovljivo. Ulaznice za koncert mogu se nabaviti u pretprodaji samo u Dirty Old Shopu po cijeni od 75kn, a na dan će koštati 90 kn. Ulaz se otvara u 20h, a detalji o satnici i pretprodaji u KSET-u bit će objavljeni na Facebook eventu.

(Visited 26 times, 2 visits today)

Komentari