Istaknuto
15.11.2017.

Gorillaz su u sklopu europske turneje na kojoj promoviraju album "Humanz" stigli i do Budimpešte gdje su nas podsjetili zašto toliko volimo njihov zarazni spoj funka, hip hopa, gospela i popa. S novim albumom svoj su glazbeni izričaj proširili i na dance glazbu i house ritmove te parter sportske arene pretvorili u plesni podij.

14.11.2017.

Miki ima novi album koji će promovirati u Tvornici kulture! Na novom albumu repa o nogometu, jazzu i palačinkama, a sličan asortiman pizdarija pronaći ćete i ovom razgovoru. O glumcima, plejmejkerima i stolarima pričali smo šetajući kroz Namu, jer se u njoj, kao i u Mikijevim pjesmama, može naći milijun svega.

Glazba

Ziher playlista: Odabrani zvuci Majestic Casuala

11.07.2014. Helena Kezerić
Foto edit: Helena Kezerić

Foto edit: Helena Kezerić

Ljeto vas je obradovalo svojim dolaskom pa ste brže-bolje prionuli planiranju savršenog provoda. Ispunili ste skoro sve svoje obaveze, nažicali godišnji odmor u pravom trenu, položili ispite koje se dalo položiti. Sve se čini idealno jer u ruci držite popis festivala koje treba posjetiti dok vam je pritom na umu samo najluđa ekipa s kojom su nezaboravne i neočekivane situacije zagarantirane. Čak ste napravili i savršenu playlistu za sunčane dane, a najšarenija odjeća je već na pola puta do prepunog kovčega zajedno s najdražim bijelim koleđicama. Čini se kao da vam ništa ne može pomrsiti račune. Tada Karma udara šaku u oko i nemilosrdno vam baca kišu pod noge. Umjesto lepršavih haljinica i šarenih košulja, dane su vam obilježili bakini džemperi i šalica čaja od hibiskusa dok brojite potonule lađe u blatu svog nikad žalosnijeg dvorišta. Baš tamo pored susjedinih hortenzija. Život više nema smisla jer je količina padalina obrnuto proporcionalna vašoj želji da izađete iz sobe. Nad vas se nadvio oblak šoka i nevjerice jer vam je usred srpnja palo na pamet da uključite grijanje. Sunčana playlista koja stoji na vašem pametnom telefonu sipa sol na ranu? Ne brinite.

Ovo nije još jedna loša tv reklama. Ziherov tim bira najbolje od Majestic Casuala i nudi kompilaciju koja je savršena uz sve vremenske uvjete. Otporna na kišu, vjetar, sunce, pijesak, pa čak i snijeg. Opustite se uz predivne opuštajuće zvukove jedne od prvih audio-vizualnih glazbenih tvorevina ovakve vrste. Ova njemačka marka, osnovana 2011. godine, obiluje najboljim beatovima elektronske, indie i pop glazbe kao i eksperimentalnim hip-hop žanrom, ali i mnogim drugima. Preporučamo da se našoj playlisti prepustite u potpunosti, ali ne zaboravite da nakon kiše uvijek dolazi sunce.

Komentari