Glazba

Izvještaj: Išli smo na rehabilitaciju Duboko u šumu

Foto: Facebook
Vrijeme čitanja: 2 minute
Foto: Facebook/ foto by: Davor Birt
Foto: Facebook/ foto by: Davor Birt

Bila je to jedna od onih večeri petkom kada važeš između svog kreveta i cjelonoćnog izlaska, bilo zbog umora, obaveza, jer ti se planeti nisu taj dan savršeno posložili, ili jednostavno jer se navedeni provod treba održati na nekom brdu daleko od civilizacije.
No, uspijevaš se nagovoriti mislima poput život je kratak, san je za p.. i sličnim klišejima, te se zaputiš k okretištu Dubrava gdje bi, prema uputama organizatora, trebao postojati festivalski kombi koji će voziti na toj relaciji do ponoći i ponovno od 4 ujutro.

Ali kombiju, u zadnjem terminu, ni traga. Još uvijek nerazjašnjen misterij nekolicine prisutnih na okretištu završio je traženjem dovoljno smjelog taksista koji bi se upustio u takvu avanturu. Simpatični gospodin taksist, nakon dvadesetak minuta vijećanja s kolegama o tome gdje bi to točno mogao biti planinarski dom Vugrovec, odvažno je pristao i kroz pola sata, mi napokon stižemo.

Foto: Facebook
Foto: Facebook/ foto by: Davor Birt

Mrkli je mrak, a jedini tračci života su prepuno parkiralište i tiha glazbena pozadina koja dolazi negdje iz tmine s vrha brijega. Ulaziš u kompleks planinarskog doma i trošiš svoj zadnji novac na piće kako ti slučajno ne bi pala na pamet ideja o povratku već spomenutom krevetu. Tamo i želiš u tome uživati, a okupljena raja je odlučila da ti to i pruži.
Dva flora postavljena su u podrumu doma pod nazivima „We love house stage“ i „Sonus stage“ ( kao svojevrsna najava za istoimeni festival na Zrću ovog ljeta ), a u prizemlju je bio simboličan wc, kada se već nalaziš okružen hektarima šume, i zgodna kuhinjica u kojoj se moglo nešto i prizalogajiti.

Glazba? Vrhunska.

Prešetavajući se unutar doma uspjeli smo uhvatiti Bastu, Freeza i vjerujem djelić Nicole na “We love house” flooru, koji su vrtili odličan deep/tech (nešto) house. Nije bitno. Dečki su cijelo vrijeme držali atmosferu, a posebne pohvale Bastu.

Na “Sonus” stageu smo imali priliku uživati u Felveru i Sergeju Snoozu. “Dečki”, koji se glazbom vjerojatno bave od kada sam bio bezlična masa u maternici, pokazali su koliko tolike godine iskustva vrijede. Žestoki Sergej je miješao i kombinirao različite zvukove, instrumente, ma umjetnost brate.

Da stvar bude još bolja,  na putu prema dolje DJ M.I.LE.  spašava od gotovo sigurnog scenarija u kojem vas gorska služba traži sljedeća dva dana po obližnjim proplancima, nudeći prijevoz do Zagreba.

Pokoji organizacijski propust nije uspio narušiti dojam večeri kao iznimno potrebnog bijega od svakodnevnice uz odličnu glazbu i ambijent.

Be social

Komentari