Glazba

Izvještaj – Kesington Lima (Akustika): Akustični Lima

Kesington Lima
Foto: facebook.com/kensingtonlima
Vrijeme čitanja: 2 minute

Nakon dugo vremena, drago mi je reći da je konačno i moj akustični post završio. Prvi koji me dočekao na akustičnoj pozornici ovoga utorka bio je Kesington Lima, inače jedan od članova kultnog Valentina Boškovića. Dok još uvijek čekamo prvi nastup Valentina, Josip Radić s Kensington Limom već je odradio nekoliko koncerata u Zagrebu, a posljednji je upravo bio ovaj akustični u Rockmarku.

O koncertu se doista ne može puno reći. Bilo je kratko, simpatično i veoma prijateljsko; kako to inače i biva na Akustikama. Josip Radić odsvirao nam je tek nekoliko vlastitih pjesama, a koncert je prigodno završio pjesmom Roketomobil Valentina Boškovića. Ovo je zato i bila jedna prava akustična Akustika. Jedan čovjek, jedna akustična gitara i ništa više. Mora se reći da su pjesme doživjele znatnu preobrazbu prebacivanjem na jednu akustičnu gitaru. Izgubile su dosta ambijentalnosti i ostale ogoljene na akorde i glas pritom ne gubeći na kvaliteti. Radi se doista o dvije drugačije dimenzije glazbe. Veliki dio glazbe Kensington Lime čini elektrika i prebacivanjem u akustični aranžman, pjesme je bilo prilično teško za prepoznati.

No, možda je to i samo moj doživljaj budući da je ovo tek prvi put da gledam Kensington Limu i to samog i akustičnog, unatoč brojnim ljudima koji mu se pridružuju na snimkama. Cassette Pop je glazba za koju kaže kako je to ona glazba koja nas vraća u vrijeme kazeta, fiksnih telefona i mlinaca za kavu čija se ideja i da osjetiti na studijskim snimkama. Akustično ovo nije bilo toliko jasno, već se i cijeli žanr glazbe promijenio. Koliko neočekivano, možda je ovo i pokazatelj većih mogućnosti glazbe i drago mi je da je ova Akustika doista i bila akustična. Ako zbog ničega drugoga onda zbog vraćanja jednostavnosti i akustičnoj gitari.

Drago mi je reći da dok čekamo nastup Valentina Boškovića 14. veljače 2046. na Vidovoj Gori da ćemo moći uživati bar u jednom dijelu benda, koji mnogo obećava.

Be social
Što misliš o ovome koncertu?
Podijeli svoje mišljenje putem ZiherMetra!
Vaš glas je zabilježen. Hvala vam na glasanju!

Komentari