Istaknuto
18.09.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta Nova glazba i ove srijede donosi sedam novih domaćih i regionalnih singlova između kojih možete glasanjem odabrati favorita i nešto stranih preporuka.

12.09.2019.

Vrijeme čitanja: 15 minute Veliki argentinski pripovjedač Jorge Bucay za Ziher je govorio o svojoj kući bez satova, knjizi koja mu je promijenila život, emocijama i životu s tehologijom, a ispričao nam je i priču.

Glazba

Izvještaj – Sleepyheads: Kako napuniti Mali pogon

03.10.2015. Tin ĐudajekFoto: Ziher.hr
Vrijeme čitanja: 2 minute

U četvrtak je Mali pogon Tvornice kulture ugostio dva benda – Marka Mrakovčića i nakon toga Sleepyheads koji su promovirali svoj prvi album. Iako je službeno ulaz otvoren u 21 sat, ništa se nije počelo događati do 21:30 kada su počeli dolaziti prvi posjetitelji. No i taj prvi priljev ljudi bio je slab, tako da je Marka dočekao prilično mali broj publike.

S početkom oko deset sati, Mark je prvi dio koncerta morao odraditi dosta usamljen što ga nije niti najmanje omelo, već je set bio odrađren maksimalno profesionalno. Kako se Markovo vrijeme na pozornici bližilo kraju, tako je i atmosfera postajala bolja i bolja, a prostor Malog pogona se sve više i više punio da bi na kraju njegovog nastupa bio dupkom pun. Moram reći da prije nisam imao prilike poslušati Markov bend, ali sam čuo mnogo pohvala. Jučer su mi dokazali da te pohvale doista i zaslužuju i mislim da su bili savršen uvod u jučerašnje događanje.

Budući da je sve kasnilo, nakon Marka se napravila mini pauza i odmah su na pozornicu izašli Sleepyheads. Kada su stali na pozornicu, Mali pogon tvornice kulture bio je krcat i, dok sam na početku večeri imao puno mjesta za okretanje i eventualno micanje, sada sam bio priljubljen uza zid, a ljubazni sugledatelji ostavili su mi dovoljno prostora kako bih mogao pivo približiti usnama. No bez obzira na moju situaciju ovo mi je bilo drago za vidjeti, a ne sumnjam da se Vedran i Sleepyheadsi nisu osjećali isto, budući da s odazivom cijeli sastav može biti i više nego zadovoljan.

Foto: Ziher.hr

Foto: Ziher.hr

A zadovoljna može biti i publika. Bilo je očigledno da su slušatelji uživali. Pjevali, pljeskali, plesali, a gotovo se svaka pjesma – barem one s “The Swirling Thoughts Of…” – pozdravljale aplauzom. Sviralo se sve i svašta. Od većine ili čak svih pjesama s, zasada, jedinog albuma, preko nekih stvari za koje mi je pjevač i gitarist Vedran rekao da samo čekaju miksanje do obrada. Bend je bio nepogrešiv, a to mogu reći jer veće ili zapravo ikakve pogreške nisam uočio. Bilo je očito da je materijal uvježban gotovo do savršenstva. I zbog toga je publika mogla biti zadovoljna; jer nisu dobili samo Sleepyheadse, već besprijekorne Sleepyheadse.

Sudeći po sinoćnjem razvoju događanja moram reći kako vjerujem da ovaj bend zaslužuje i više. Ponajprije je tome razlog što je ovo jedan od rijetkih domaćih bendova koji je s prvim albumom uspio ispuniti Mali pogon Tvornice kulture. Uzevši u obzir i reakciju publike na cjelokupni koncert, vjerujem da će se svi složiti sa mnom kada kažem da ćemo Sleepyheads u bliskoj budućnosti gledati i na većim pozornicama.

(Visited 214 times, 1 visits today)
Što misliš o ovome koncertu?

Podijeli svoje mišljenje putem ZiherMetra!

0%
1
2
3
4
5

(6 votes, average: 3.333 out of 5)

Komentari