Glazba

Izvještaj – This Town Needs Guns + From Another Mother: Haos za lasice

Vrijeme čitanja: 2 minute

Kad je u pitanju math rock, svi bendovi zvuče vrlo slično. Kad je u pitanju garažni pank, također. Ipak, oni koji vole oba žanra, jučer su imali gdje biti i moglo im je biti dobro. Good Vibrations su u Močvaru dovele britanske lasice iz Oxforda poznate pod imenom This Town Needs Guns i životinje iz domaćeg uzgoja koje govore kao Beograđani, From Another Mother. Oba su nam benda ostavila nešto o čemu bi pisali, ali ostaje osjećaj da je njima ipak bilo malo bolje nego nama.

“Nama će da bude haos, a vi kako hoćete”

From Another Mother je to i sam sugerirao. Oni se stvarno jako zabavljaju svirajući. Tako, čak i u onima dijelovima koncerta u kojima njihova svirka ne animira previše, nikome ne uspijeva biti dosadno dok god prati što to Vlado radi ili tjera druge da rade i gdje je sada nestao. U par su godina uspjeli postati miljenici publike i sada s njom mogu raditi što žele. To masovno iskorištavaju pozivajući na pljesak i urlanje. I sve im uspijeva. Ovoga proljeća osvanut će im i novi album koji je već solidno predstavljen na jučerašnjem koncertu. Zvuk im nije skrenuo u nepoznatom smjeru. Pjesme su i dalje brze, žestoke, pank i rock, a oni su i dalje najbolji bend koji ste ikad čuli.

S obzirom na to da je koncert započeo tek u vrtoglavih 23 (!), na ljetnoj temperaturi Močvarinog trijema ekipa navikla na zimske satnice mogla je samo nervozno pijuckati pivo, gaziti čikove i duboko disati. Čak su i TTNG rekli da nisu navikli svirati iza ponoći. No možda je upravo taj kasni sat sve učinio mrvicu zanimljivijim.

Foto: Ziher.hr

Predvodnik benda u njihovoj drugoj, post-Animals eri, Henry Tremain, s vremenom postaje sve šašaviji pa nam je svakako drago da nam se ovim kasnim koncertom prikazao i procjep u njegovu dječačku svijest. TTNG su, što se tiče svirke, puno stabilniji i zreliji od From Another Mother, kako i priliči math rock uzdanicama. Dio publike uspio je plesati, dio rasklimati članke, a dio je čekao priliku da nešto odbrusi Tremainu. Svi koji nisu hvatali dah na terasi, mogli su dobiti jedan komad tog raspoloženja.

TTNG [Insert Weasel Sound Effects]

Gdje je počela priča o lasicama kojima je bila posvećena svaka pjesma? Vjerovali ili ne, počela je s matematikom, jer matematika je u korijenu svega što je dobro. Otkrivši da je kuna, životinja koja je dala ime našoj dragoj valuti, jedna vrsta lasice, članovi TTNG-a su odlučili nešto svoga vremena posvetiti temeljitom istraživanju te životinjske vrste. Sve su nas uvukli u svoj svijet lasica (weasels). Na engleskom je sve imalo više smisla, jer su weasels podmukle životinje te podmukli i lažljivi ljudi istovremeno. Članovi ovoga trija nisu nijedno. Bili su iskreno sretni što su po treći put u Hrvatskoj i što se svi pažljivo brinu o njima. Ili su nam to slagali.

Kao dokaze imamo samo pozdrav Riječanki čiji su krevet slomili pri zadnjem posjetu (i kojeg ne namjeravaju zamijeniti), pohvalu toncu i moonlight moodu koji je namjestio majstor rasvjete. Možemo zaključiti da je malo neobično subotu potrošiti na koncertu koji bi vjerojatno jednako dobro prošao i na neku običniju noć, ali nekako mi nije žao što su nam ta matematika i sunce podmuklo porazbijali rutine.

Be social
Što misliš o ovome koncertu?
Podijeli svoje mišljenje putem ZiherMetra!
Vaš glas je zabilježen. Hvala vam na glasanju!

Komentari