Glazba

Izvještaj: Započeo Dimensions Festival

Vrijeme čitanja: 2 minute
dimenzije
Foto: Facebook

Iako još uvijek tugujemo za završenim Outlook festivalom, utvrda Punto Christo ponovno je prepuna kremom underground scene. Tako je nakon zatvaranja najvećeg bass festivala započeo njegov a pari u malo opuštenijim žanrovima, Dimensions festival.

Samo otvaranje je bilo pomalo razočaravajuće, ali ne zbog glazbe koja je bila na izuzetnoj razini (pogotovo odlično ozvučenje koje je spektakularno u kombinaciji s akustikom Amfiteatra), već zbog kratkoga programa koji je nažalost završio već u jedan. Ali sve u svemu, headliner Bonobo te njegov prateći bend je bio odličan i pomalo su zasjenili ostatak izvođača makar i oni zaslužuju pohvale.

Arena pula
Foto: Benjamin Eagle

Nakon što smo ispratili otvaranje u Puli, festival se preselio na svoju glavnu lokaciju, napuštenu utvrdu pored Štinjana, prostor koji oduševljava na svakome koraku. Zbog toga pohvale za izgled glavne pozornice idu organizatorima. Također  na istome se mjestu održava još par festivala. Iako Outlook i Dimensions daleko prednjače po stupnju organiziranosti.

Dovoljno je spomenuti 10 lokacija sa stageovima plus svakodnevni boat partiji da bi se dobio dojam o masivnosti ovoga projekta. No baš zbog velikoga broja pozornica, rijetko tko stigne poslušati svoje omiljene izvođače, ali ipak jučer smo stigli koliko toliko na naše favorite.

Većinu vremena smo proveli u Mungos areni, gdje su tri odlična MC-a (Chunky, Johnny Banger i Marshall MC) među ostalima ugostili i nama najbolje sinoć Zed Biasa i Loefaha. Obojica su nas oduševila svojim setovima ali najviše legendarni Zed Bias. Osim navedenog dvojca, još par izvođača bi trebalo istaknuti: Dixona na stageu Fort Arena 1, Ben Ufoa u The Moat i Midlanda u The Courtyardu.

dimenzije prvi dan
Foto: Facebook

Uglavnom, rijetko kada u Hrvatskoj imamo priliku uživati u glazbi na ovako visokoj razini, posebice što se ozvučenja tiče. Stoga smo i ove godine oduševljeni s lokacijom i soundsystemom koji nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. No ipak u sljedećih par izvještaja prenijet ćemo i pokoju manu festivala na kojoj bi se dalo poraditi, ali trenutno nemamo puno zamjerki.

Be social

Komentari