Glazba

Izvođači koje ne biste smjeli propustiti drugog dana INmusic festivala

Foto: Monika Bračević / Ziher.hr
Vrijeme čitanja: 3 minute

Vjerojatno svatko od vas zna zbog kojih je izvođača kupio kartu za ovogodišnji INmusic festival. No uz headlinere, svake se godine na najvećem domaćem festivalu pojavi i puno kvalitetnih bendova koje najčešće previdimo. Bilo zbog preranog termina, bilo zbog preklapanja s headlinerima koji uglavnom i prodaju festival, svake godine ostane puno bendova koji su iznimno kvalitetni, a kojima publika ne pruži dovoljno pažnje. Stoga ćemo vam svakoga dana preporučati bendove koji nisu headlineri, a koje bi se isplatilo pogledati.

Ischariotzcky (Main Stage, 17:00)

Ischariotzcky je novo ime na domaćoj glazbenoj sceni. Ekipa iz Brela vani još nema službeno izdanje, već nekolicinu pjesama koju trenutno snima i izvodi na nastupima. Unatoč tomu, riječ o ovom bendu brzo se proširila tako da su već u ovom stadiju dogurali do INmusic festivala, a prije toga i do zagrebačkog Beer Festa. Ischariotzcky svira zanimljivu, raznožanrovsku glazbu koja najviše nalikuje popu, ali bogatstvom instrumenata koketira s velikim brojem stilova. Možete ih uloviti već na otvaranju drugog dana festivala u 17 sati na Main Stageu.

ZMaJ (Main Stage, 17:45)

Vrhunska virovitička ekipa iz benda ZMaJ nastupit će također na Main Stageu drugog dana INmusic festivala. Svojim projektom nalik onome King Gizzard & The Lizard Wizarda skrenuli su pažnju javnosti, a svojim nastupima i pridobili. ZMaJ svira raznožanrovsku glazbu, ali na nov, svjež i zanimljiv način. Novim projektom Zwei žele predstaviti deset glazbenih minijatura u formi EP-jeva. Odličan nastup na INmusicu garantiraju odlični nastupi na ovogodišnjem programu MIMO i više domaćih koncerata.

Bombino (Main Stage, 18:30)

Bombino svakako treba ući u obaveznu literaturu svim posjetiteljima drugog dana INmusic festivala. Tuareškog glazbenika nazivaju virtuozom na gitari, a njegov album “Nomad” uvršten je u top 50 albuma 2013. godine po izboru prestižnog Rolling Stonea. Upravo taj album producirao je Dan Auerbach koji je veoma brzo prepoznao njegov potencijal. Bombino je na INmusicu nastupa i 2014. godine, a njegov nastup nastavak je projekta “Multikulturalizam u glazbi”.

J.R. August (Hidden Stage, 19:00)

Nastup koji se preklapa s Bombinovim, a koji isto zavrjeđuje pažnju onaj je domaćeg kantautora J.R. Augusta. Još se ne zna u kojoj će formaciji J.R. August izaći na INmusicu, ali u bilo kojoj formaciji da se pojavi znamo da će odraditi odličan nastup. To nam garantiraju njegovi nedavni koncerti u KSET-u i KCM-u koji su bili rasprodani. J.R. August je ove godine i izdao još jedan EP koji je polučio veliki uspjeh, a kojim se malo odmaknuo od svojeg prepoznatljivog stila.

J.R. August
Foto: Slaven Janđel
Koala Voice (OTP World Stage)

Hvaljeni slovenski četveročlani bend Koala Voice nastupit će u 19:45 na OTP World Stageu. Taman petnaest minuta prije utakmice. Odličan termin nastupa Koala Voice dobio je zahvaljujući dvama odličnim albumima na kojima su izgradili svoj već prepoznatljiv zvuk. Nedvojbeno je riječ o uigranom i kvalitetnom bendu koji ne valja propustiti.

Irena Žilić (Hidden Stage, 22:00)

O Ireni Žilić nije potrebno trošiti previše riječi. Žena anđeoskog glasa i ogromnog talenta stat će pred nas u 22 sata na Hidden Stageu. Žilić je prošle godine objavila album “Haze” koji se zasluženo našao na svim listama albuma godine, a uglavnom je na tim listama završavao veoma visoko. Irenu je teško i besmisleno opisivati riječima, već vas je najbolje sve pozvati da sami iskusite njenu čaroliju.

-> Najbolji domaći albumi 2017. godine

Šumski (Balkan Goes North Stage, 00:45)

Bend koji se nedavno probudio iz višegodišnjeg drijemeža u procesu je snimanja novog albuma. Vrijeme kada su oni žarili i palili bile su osmadesete godine kada su i snimili prva dva albuma. Nakon buđenja odradili su nemali broj nastupa od kojih je nazapaženiji onaj na ovogodišnjem koncertu MIMO. Dolazak na INmusic najavili su singlom s nadolazećeg albuma. Veterani hrvatske alternativne scene nastupit će u 00:45 na Balkan Goes North stageu.

Be social

Komentari