Glazba

Koje izvođače ne biste smjeli propustiti prvog dana INmusic festivala

Foto: Monika Bračević / Ziher.hr
Vrijeme čitanja: 3 minute

Vjerojatno svatko od vas zna zbog kojih je izvođača kupio kartu za ovogodišnji INmusic festival. No uz headlinere, svake se godine na najvećem domaćem festivalu pojavi i jako puno kvalitetnih bendova koje najčešće previdimo. Bilo zbog preranog termina, bilo zbog preklapanja s headlinerima koji uglavnom i prodaju festival, svake godine ostane puno bendova koji su iznimno kvalitetni, a kojima publika ne pruži dovoljno pažnje. Svakoga dana preporučat ćemo vam bendove koji nisu headlineri, a koje bi se isplatilo pogledati.

Nellcote (Main Stage, 17:00)

Nellcote je mladi zagrebački bend na čelu s karizmatičnim Vinkom Ergotićem. Bend iza sebe EP naziva “Surrender” i par videospotova. Posljednjim spotom za pjesmu Future’s Gone Nellcote najavljuje prvi studijski album od kojega se očekuje mnogo. Glazba Nellcotea može se opisati kao veoma emotivna koja može zavesti i raznježiti kao kakva bajka. Zagrepčanima je pripala čast i odgovornost da otvore trinaesti INmusic festival, a možete ih uloviti već u 17 sati na Main stageu.

Grapevine Babies (OTP World Stage, 18:00)

Domaćo-inozemnu kombinaciju glazbenika Grapevine Babies ujedinila je zajednička ljubav prema funku. Iza sebe imaju jedan EP s tri pjesme koji je nažalost ostao nedovoljno primijećen u Hrvatskoj. Unatoč svojoj relativno maloj popularnosti, Grapevine Babies je skupina iskusnih glazbenika koji će nam danas u 18 sati pružiti sve čari funka. Njihov zvuk je bogat i lako će razoružati najzahtjevnijeg slušača, a jedva se veselimo čuti ih na velikoj pozornici glasno kako ovaj bend i zaslužuje.

Tyger Lamb (Hidden Stage, 20:00)

Tyger Lamb preko noći je postao bend koji svi znaju. Prije nepunih godinu dana osvojili su drugo mjesto na Demofestu i otada njihova glazbena karijera raste. Nedavno su objavili hvaljeni album prvijenac i ulovili mjesto na INmusic festivalu i drugim EuropaVox festivalima. Tyger Lamb miješa sve podvrste rock glazbe tako da će se ljubitelji ovog glazbenog žanra vrlo lako zaljubiti i u ovaj bend.

Tyger Lamb
Foto: Martina Uzelac
Them Moose Rush (Hidden Stage, 21:30)

Them Moose Rushovcima ovo je drugo uzastopno gostovanje na INmusic festivalu. Vjerojatno su opet pozvani jer su ove godine napravili izvanredan album koji su hvalili i domaći i strani kritičari. Osim toga, njihovi nastupi puni su energije i atmosfere koja se logično može povezati s njihovom glazbom. Them Moose Rush sviraju tešku glazbu, math rock koji pretjerivanjem s dinamičkim i ritmičkim varijacijama slušatelja nikada ne “ostavlja na miru”. Epileptična, nervozna glazba, personifikacija izgriženih noktiju i kože do krvi oguljene od nervoze, no opet (složit ću se s jednim kritičarom) začuđujuće catchy. Them Moose Rush sviraju danas na Hidden Stageu tako da ih preporučamo prije Killsa.

Straight Mickey And The Boyz (Balkan Goes North, 00:45)

Straight Mickey And The Boyz već dugo slovi za jedan od najperspektivnijih bendova regije. Ovaj epitet stekli su zbog izrazito eklektične glazbe čija se potpunost može osjetiti tek na live nastupima. Svatko tko je već gledao ovaj beogradski bend reći će vam isto, a to je da ih se definitivno isplati uloviti uživo. Ovaj trojac zatvara prvi dan INmusica nastupom u 00:45 na Hidden Stageu.

Superorganism ( Hidden Stage, 00:45)

Dvojba između Straight Mickey And The Boyz i Superorganism najveća je dvojba prvog dana festivala. No vjerujem da što god odlučili nećete pogriješiti. Superorganism osmeročlana je indie pop senzacija čiji je već prvi singl Something For Your M.I.N.D. postao planetarno popularan. Superorganism rade zbilja čudnu i iznenađujuće zanimljivu glazbu koja se ne bi trebala dopasti nikome, ali će se dopasti svima. Iza sebe imaju nastupe na velikim svjetskim festivalima, a između ostalog i nastup kod legendarnog Joolsa Hollanda.

Be social

Komentari