Vizart

Vijuga – uspješan projekt koji okuplja više od 800 vizualnih umjetnika

Vrijeme čitanja: 3 minute

Predstavljamo vam Vijugu, uspješan projekt mladog Osječanina čija platforma na jednom mjestu povezuje umjetnike iz Hrvatske i van njenih granica.

Krenulo je od ideje jedne osobe, Darka Grundlera, i proširilo se na platformu koja na području regije okuplja više od 800 umjetnika. Ideja iz Osijeka proširila se na cijelu Hrvatsku i van njezinih granica i omogućuje da kreativni ljudi dođu u kontakt s drugim kreativcima, podijele svoj rad i povežu se u daljnje umjetničke suradnje. Bilo da ste iz velikog grada koji vrvi velikim brojem kreativaca ili iz manjeg naselja gdje teško naiđete na djelitelje vaše strasti, Vijuga ne prepoznaje geografske okvire. Jedini okvir koji je važan Vijugi jest onaj okvir u kojem će se vaš rad naći jednog dana kao rezultat veze koje ste uspostavili s drugim kreativcima.

S već velikim brojem umjetnika koje Vijuga okuplja, Darko Grundler pokretanjem nove web stranice otvara njeno novo poglavlje i najavljuje daljnje napretke. Povodom pokretanjem Vijuge 2.0, odlučili smo predstaviti korak po korak što sve Vijuga nudi, gdje se možete priključiti, ali i razgovarali s Darkom Grundlerom koji nam je podijelio što sve Vijuga nudi, dao neke priče koje su ga ugodno iznenadile i najavio što sve novo poglavlje donosi.


“Gdje se mogu uključiti?”

Sav rad platforme započinje sa željom umjetnika da na njoj podijele svoje radove. Velika prednost Vijuge je korisnička pristupačnost. Priključiti se možete vrlo jednostavno kreiranjem svojeg profila na internetskoj stranici [www.vijuga.com.hr]. To je i mjesto odakle sve daljnje aktivnosti Vijuge kreću. Tamo na jednostavan način stavljate svoje fotografije, crteže, slike, itd.. Korisničko ime birate prema svojim željama; možete koristiti svoje pravo ime, a možete ostati anonimni i odabrati neki alias ili pak umjetničko ime. I naravno, možete se spojiti s drugim profilima.

Uključivanjem do sudjelovanja u natjecanjima

Osim što tamo možete dijeliti svoje radove i provirivati u tuđe i time se povezati s onima čiji rad s vama rezonira, učlanjenjem možete sudjelovati i u tjednim natjecanjima. Vijuga svaki tjedan objavi temu tjednog natjecanja i možete postati The Best Artist of the Week. Što pobjednik dobiva? Mogućnost da na jedan tjedan postane Editor of the Week, urednik rubrike koja se nalazi na Vijuga Prime stranici. Na stranicama Prime Vijuge  [www.prime.vijuga.com.hr] možete sami odgledati fotografije dosadašnjih pobjednika i njihove uredničke izbore najboljih radova objavljenih na Vijugi.

Društvene mreže – velika pomoć

Vijuga primarno funkcionira preko svojih internetskih stranica i Darko tvrdi da je to važan element u ozbiljnosti te udruge. Kao osoba koja uvijek gleda kako poboljšati i uzdići se na stepenicu više, posjedovanje vlastitog virtualnog prostora smatra veoma bitnim. Društvene mreže koristi za pomoć u svemu tome. Vijugu tako možete naći i na Facebook stranicama i na Instagramu [@vijuga.team_]. Tamo možete pratiti rad, biti u skladu s novostima…

Ugodna iskustva s članovima

Darko u svojoj velikoj komunikativnosti i brizi za članove ulazi u povremene kontakte sa večinom svojih članova. Za isustva kaže kako su isključivo pozitivna. U svojim razgovorima ima pozitivna iskustva i s članovima iz drugih država s kojima se mora snaći na stranim jezicima, i ističe kako nema problema s članovima koji su iz susjednih zemalja s obzirom na specifičnost sličnosti i razlika u odnosu na hrvatski. Ujedno su ga takvi kontakt ispunili pričama kroz što sve pojedinci prolaze da bi došli do neke fotografije.

Novo poglavlje i nove suradnje

Ovog tjedna Vijuga je započela novo poglavlje s novom stranicom kojom pokazuju da stalno rade prema napretku. Novi izgled i novo sučelje sa sobom donose i nova poboljšanja koja su još u planu. Zato pozivamo sve na učlanjenje u Vijugu, praćenje društvenih mreža i da pratite na Ziheru koje novosti ćemo vam u dogledno vrijeme donijeti!

Be social

Komentari