Istaknuto
09.07.2020.

Vrijeme čitanja: 5 minute Kakav je ovo bezobrazni priljev vanserijski dobre glazbe unutar mjesec dana? Travanj je prošao već znamo kako, ali glazba koja je izašla unutar tih mjesec dana je statistički na samom kraju Gaussa.

08.07.2020.

Vrijeme čitanja: 3 minute Puštamo novih deset domaćih i regionalnih singlova u borbu za naklonost slušatelja, a među stranim preporukama ima nekoliko zanimljivosti.

Knjige

Advent u Zagrebu obogaćen književnim događajima

03.12.2018. Maja HoićFoto. Peanuts
Vrijeme čitanja: 2 minute

U Zagrebu je započeo Advent pa ako uživate u njemu ili pak od njega trebate mirno utočište, donosimo vam tjedni pregled književnih događanja na kojima se možete ugrijati nakon šetnje Adventom ili pak od njega pobjeći u mirnu oazu. Ujedno, ovog adventa vam se nudi i knjiško-knjižarska novost koja je svoje vrata otvorila početkom Adventa u Zagrebu.

Prevoditeljska tribina

U ponedjeljak u 18h u knjižnici u samom centru grada, knjižnici Bogdana Ogrizovića, odvija se tribina o književnom prevođenju. Na posljednjoj ovogodišnjoj tribini Litterarum translatio gostovat će Anda Bukvić Pažin i Saša Drach. Rasprava će biti o iskustvu prevođenja knjiženih djela s jezika koji autorima nije bio materin.

Tribina o romskoj poeziji

Također u ponedjeljak, ali u knjižnici Marije Jurić Zagorke, održat će se u 19h tribina Približimo se romskoj poeziji. Na tribini će sudjelovati Lovro Krsnik, kazališni redatelj, i Manuela Pauk, akademska kiparica. Večer o romskoj poeziji o kojoj se rijetko kad na našoj književnoj sceni govori moderirat će Marija Dejanović.

Zagrijavanje na Zagrijavanju do 27

U četvrtak se u 19:30h prigodno možete zagrijati u knjižnici Bogdana Ogrizovića na Zagrijavanju prosinačkom. Na posljednjoj ovogodišnjoj večeri iz ciklusa Zagrijavanje do 27 sudjelovat će Vid Barić, Vedran Buble i Josip Razum. Moderirat će Andrija Škare.

Velika adventska knjižara Galleria

Foto. Facebook

Velika adventska pop-up knjižara Galleria novost je Adventa u Zagrebu. Njome Zagreb na mjesec dana dobiva najveću knjižaru u povijesti grada na 2750 m2 u prostoru mezanina trgovačkog centra Galleria u Vlaškoj ulici.
U knjižari osim kupnje knjiga koja se potiče sloganom “Neka poklon bude knjiga”, svakodnevno će se odvijati književno-knjižni programi za djecu i odrasle.

Nakon službenog otvorenja u ponedjeljak u 18 sati svaki ćete dan moći sudjelovati u književnim tribinama i razgovorima o kojima možete i više saznati kroz njihov Facebook event.

  • U utorak će Ivica Prtenjača moderirati razgovor sa Sinišom Labrovićem.
  • U srijedu će se uz razgovor s Krešimirom Mišakom raspraviti o knjizi Kozmički hologram.
  • U četvrtak se prelazi na fantasy žanr s Vanjom Spirinom i njegovom knjigom Plavuše za neznalice.
  • Biografski petak ugostit će Mani Gotovac s kojom će razgovarati Prtenjača.
  • Na subotnjem adventskom izdanju programa Tko čita? bit će i adventski raskošno bogatstvom gostiju. Sudjelovat će Lucija Butković, Korana Serdarević, Lara Mitraković, Josip Razum, Alen Brlek i Ružica Aščić. Moderiranje će preuzeti ne samo jedan, nego sve troje zaslužnih za program Tko čita: Sven Popović, Darko Šeparović i Andrija Škare.
(Visited 321 times, 2 visits today)

Komentari