Knjige

Advent u Zagrebu obogaćen književnim događajima

Foto. Peanuts
Vrijeme čitanja: 2 minute

U Zagrebu je započeo Advent pa ako uživate u njemu ili pak od njega trebate mirno utočište, donosimo vam tjedni pregled književnih događanja na kojima se možete ugrijati nakon šetnje Adventom ili pak od njega pobjeći u mirnu oazu. Ujedno, ovog adventa vam se nudi i knjiško-knjižarska novost koja je svoje vrata otvorila početkom Adventa u Zagrebu.

Prevoditeljska tribina

U ponedjeljak u 18h u knjižnici u samom centru grada, knjižnici Bogdana Ogrizovića, odvija se tribina o književnom prevođenju. Na posljednjoj ovogodišnjoj tribini Litterarum translatio gostovat će Anda Bukvić Pažin i Saša Drach. Rasprava će biti o iskustvu prevođenja knjiženih djela s jezika koji autorima nije bio materin.

Tribina o romskoj poeziji

Također u ponedjeljak, ali u knjižnici Marije Jurić Zagorke, održat će se u 19h tribina Približimo se romskoj poeziji. Na tribini će sudjelovati Lovro Krsnik, kazališni redatelj, i Manuela Pauk, akademska kiparica. Večer o romskoj poeziji o kojoj se rijetko kad na našoj književnoj sceni govori moderirat će Marija Dejanović.

Zagrijavanje na Zagrijavanju do 27

U četvrtak se u 19:30h prigodno možete zagrijati u knjižnici Bogdana Ogrizovića na Zagrijavanju prosinačkom. Na posljednjoj ovogodišnjoj večeri iz ciklusa Zagrijavanje do 27 sudjelovat će Vid Barić, Vedran Buble i Josip Razum. Moderirat će Andrija Škare.

Velika adventska knjižara Galleria

Foto. Facebook

Velika adventska pop-up knjižara Galleria novost je Adventa u Zagrebu. Njome Zagreb na mjesec dana dobiva najveću knjižaru u povijesti grada na 2750 m2 u prostoru mezanina trgovačkog centra Galleria u Vlaškoj ulici.
U knjižari osim kupnje knjiga koja se potiče sloganom “Neka poklon bude knjiga”, svakodnevno će se odvijati književno-knjižni programi za djecu i odrasle.

Nakon službenog otvorenja u ponedjeljak u 18 sati svaki ćete dan moći sudjelovati u književnim tribinama i razgovorima o kojima možete i više saznati kroz njihov Facebook event.

  • U utorak će Ivica Prtenjača moderirati razgovor sa Sinišom Labrovićem.
  • U srijedu će se uz razgovor s Krešimirom Mišakom raspraviti o knjizi Kozmički hologram.
  • U četvrtak se prelazi na fantasy žanr s Vanjom Spirinom i njegovom knjigom Plavuše za neznalice.
  • Biografski petak ugostit će Mani Gotovac s kojom će razgovarati Prtenjača.
  • Na subotnjem adventskom izdanju programa Tko čita? bit će i adventski raskošno bogatstvom gostiju. Sudjelovat će Lucija Butković, Korana Serdarević, Lara Mitraković, Josip Razum, Alen Brlek i Ružica Aščić. Moderiranje će preuzeti ne samo jedan, nego sve troje zaslužnih za program Tko čita: Sven Popović, Darko Šeparović i Andrija Škare.
Be social

Komentari