Film

Nepoznati Marvelov junak Shang-Chi postaje zvijezda interneta i prije samog filma

shang chi marvel
Foto: Marvel
Vrijeme čitanja: 2 minute

Prošlo je tek nekoliko sati od izlaska najave za najrecentniji Marvelov uradak koji broji već milijune i milijune pregleda preko svih mogućih društvenih mreža. Razlog tomu bitno kontribuira činjenica da se radi o još uvijek vrlo nepoznatom Marvelovom junaku iz stripova o kojemu se zna uglavnom zna da je majstor borilačkih vještina kao i činjenica da je ovo prvi lik o super junacima gdje su likovi velikim udjelom Azijati uključujući i naslovnog junaka.

Sama najava u nekoliko sati prikazivanja velikom većinom dobila je pozitivan doček, a posebno notacijski faktor jest vizualna atraktivnost pojedinih scena kao i dojmljiva akcijska koreografija koja će, po svemu sudeći, biti vrlo bitan faktor ovoga filma čija glavna tematika jesu borilačke vještine.

Tko je Shang-Chi?

Simu Liu („Kim’s Convenience”) tumači protagonista Shang-Chija, majstora Kung fua čiji je otac član organizacije Deset Prstenova (otprije poznata i viđena u nekoliko Marvel Studio filmova). Međutim, sama organizacija najznačajniju notaciju ima u filmu „Iron Man 3” gdje se pojavljuje antagonist Trevor Slattery (Ben Kingsley) koji se predstavlja kao član spomenute organizacije i samog sebe naziva ‘Mandarinom’, što je kasnije kroz film bilo apsolvirano da se, de facto, radi o lažnom Mandarinu, a onaj pravi se tek mora pojaviti u avanturama Shang-Chija gdje će dodatno biti elaboriran njegov karakter, kao i pozadinska priča, a čiju ulogu će tumačiti Tony Leung Chiu Wai („Rasploženi za ljubav”, „Mou gaan dou”, „2046”).

U kinima najesen

Konkretna radnja, kao i glavno pitanje na koji način će se „Shang-Chi i legenda o Deset Prstenova” uklapati u Marvelovu vremensku lentu te koji poznati likovi iz ostatka obimnog univerzuma superjunaka će se pojaviti u ovome filmu ostaje tajna.

Iako se strogo sugerira da bi jedan od tih likova svakako mogla biti Kapetanica Marvel (Brie Larson) koja se pojavila u znatnom broju filmova redatelja spomenutog filma Destina Daniela Crettona, od kojih su neki „Privremeni dom” (2012), „Dvorac od stakla” (2017) i „Tražeći pravdu” (2019). No, taj misterij, kao i pitanje hoće li Shang-Chi kao jedan od anonimnijih Marvelovih likova doživjeti svoju prominentnost baš poput Čuvara Galaksije, ostaje tek za vidjeti.

„Shang-Chi i legenda o Deset Prstenova” u kinima se očekuje 3. rujna 2021.

Be social

Komentari