Glazba

Nova glazba: Djela, Aklea Neon, marisol i drugi

Vrijeme čitanja: 2 minute

Nova glazba i ovoga tjedna donosi izbor najzanimljivijih novih singlova po izboru glazbene redakcije. Glasovanje za singl tjedna traje od srijede do srijede, a pobjednički singl mjeseca, koji bira naša glazbena redakcija, automatski ulazi u konkurenciju za singl godine. Vi odlučujete koji novitet je zaslužio biti na prvom mjestu. Glasujte za svog favorita i donesite mu vječnu slavu!

Pobjednički singl prošlog tjedna je pjesma you call them friends? benda kids from the sky.

Domaće i regionalne snage ovog tjedna odmjerit će Plesač sporog stepa, Djela, Damir Kedžo, Gina, Vedran Mičetić, Aklea Neon, marisol, Flesh i Kensington Lima.

Strane preporuke za slušanje su Lorde, Michael Kiwanuka, Tones and I, Yeeba i Aldous Harding. 

Domaća glazba

Plesač sporog stepa – Prva, druga, treća

Na stranu to što podsjeća na kasni Haustor, odnosno Rundeka iz doba Apokalipsa (što nikako nije nedostatak), Plesač sporog stepa nepravedno je zanemaren projekt. Prva, druga, treća se sluša nekoliko puta.

Djela – Sanjam

Počela mi je svirati u pozadini i na prvu sam mislila da slušam susjede Zalu i Gašpera. Susjeda je, ali ovoga puta sanja Djela. U ovom slučaju, nomen est omen – Sanjam je sanjiva, ugodna stvar za duge, noćne vožnje.

Damir Kedžo – U nama

Damir Kedžo ima najpoetičniju pjesmu do sada! To ne čudi ako vidimo da je tekst i glazbu za U nama napisala Lu Jakelić, jedna od najjačih mlađih kantautorica. Mogla bi se i recitirati, ne bi izgubila ni trunke ljepote.

Gina – Miris tvoje majice

Miris tvoje majice zvuči kao reklama za dezodorans. Možda i postane, ako je netko u marketing odjelu pametan.

Vedran Mičetić – Još jednom

Vedran Mičetić mi je otkriće iz neke od Ziherovih Novih glazbi. Ugodan glas, ritmovi tanga i zanimljiv aranžman. Pustite si Još jednom. 

Aklea Neon – Ljudnjak

Prvo putovanje na kojem sam bila u 2021. bilo je na Kanare s Akleom Neon. U 3:47 obišle smo plave ljepote otočja. Ljudnjak na neki nekonvencionalan način slavi ljubav, iako za ljubav ništa nije nekonvencionalno.

marisol – Trio de Janeiro

Drugo putovanje bilo je s marisol u Rio de Janeiro. Išlo nas je troje, Trio de Janeiro. Ako je pustite točno nakon Aklee, moglo bi vam se dogoditi da imate osjećaj da slušate istu pjesmu, samo malo ubrzaniju.

Flesh – Seasons

Kako opisati Seasons u tri riječi? Znojenje uz Flesh. Ne putovati s njima, zvonit će svi detektori metala.

Kensington Lima – Cheer up, old bugger

Joj, ovo je možda trenutak da vam kažem da jako volim Kensington Limu! Svaki put kad sjednem u auto i ne znam što bih slušala, oni su mi prvi izbor. Od danas imam još jedan izbor više – Cheer up, old bugger. 

 

Strana glazba – preporuke za slušanje

Lorde – Solar power

Pet godina je nije bilo, valjda je pokušavala skužiti što će joj pobogu to hrvatsko državljanstvo koje je prisilno dobila. Lorde se vratila sa svojim Solar Power.

Michael Kiwanuka – To be young, gifted and black

Može li Michael Kiwanuka napraviti lošu pjesmu? Ne može.

Tones and I – Cloudy day

Od onog iritantnog glasića do Cloudy DayTones and I stavljam na listu onih bendova koje sam prebrzo prekrivo procijenila.

Yeeba – October sky

Yeeba me rastavila s onim viralnim videom gdje pjeva My mind. Sada je gotovo neprepoznatljiva ovako s dugom kosom i gitarom u ruci, ali samo dok ne počne pjevati. October Sky ide na playlistu.

Aldous Harding – Old peel

Old peel, good old Aldous Harding. Paše.


Novu glazbu ovog je tjedna birala Zrinka Kunić.

Be social

Komentari