Glazba

Nova glazba: Mary May, Erna, Medium Soft Cat i drugi

nova glazba
Vrijeme čitanja: 2 minute

Nova glazba i ovog tjedna predstavlja najnovije glazbene novitete domaće i regionalne scene po izboru glazbene redakcije. Glasovanje za singl tjedna traje od srijede do srijede, a pobjednički singl mjeseca, koji bira naša glazbena redakcija, automatski ulazi u konkurenciju za singl godine. Vi odlučujete koji novitet je zaslužio biti na prvom mjestu. Glasujte za svog favorita i donesite mu vječnu slavu!

Pobjednički singl prošlog tjedna ima zagrebački bend Como Bluff s pjesmom Kazoo.

Ovog tjedna snage će odmjeriti Mary May, Ischariotzcky, Medij, Medium Soft Cat i Erna.

Aktualnosti u svijetu strane glazbe možete pratiti u našoj rubrici Mjesečna Doza Popa.

Domaći singlovi

Mary May – Don’t Call Me Baby

Mary May, jedna od naših najhvaljenijih kantautorica koja djeluje u formi benda, predstavila je novi singl Don’t Call Me Baby i njemu pripadajući videospot. Glazba je rezultat zajedničkog rada benda, tekst je pisala Mary May, a za produkciju je bio zadužen Jack de Shaw. Bend radi na novim materijalima, a 21. ožujka će objaviti live session snimljen u knjižari Fraktura u sklopu projekta Eksperiment.

Ischariotzcky – Temper

Breljanski bend Ischariotzcky objavio je novi singl Temper s kojim nastavlja uvoditi u nadolazeći album. Singl prati video spot koji se nastavlja na temu, a prenosi glavnu poruku – trenutna promjena ili novi početak ne znači da se stara navika neće vratiti.

Erna – Ne skrivaj se od mene

Kantautorica Erna predstavila je novi singl Ne skrivaj se od mene. Tekst i glazbu potpisuje Erna, a u glazbi joj se pridružuje i Gabor Racz. Aranžman su napisali Gabor Racz, Rejhan Okanović Regi i Erna Imamović.

Medij – Sloboda

Splitski rock bend Medij objavio je novi videospot za pjesmu Sloboda, četvrti singl s albuma „Krik”, koji je objavljen prošle godine. Autor teksta i glazbe je Marijo Stojan, a aranžman potpisuje bend.

Medium Soft Cat – Give Got

Medium Soft Cat singlom Give Got predstavlja svoj debitantski EP „Like Lake Life” na kojem se nalazi 5 autorskih pjesama. Riječ je o novom glazbenom projektu, odnosno kantautorskom pseudonimu koprivničkog glazbenika Lovre Kocijana. Singl i cijeli EP snimljeni su u studiju Intek Music u Koprivnici, a produkciju potpisuje Marin Hraščanec, koji je ujedno zaslužan za miks i mastering.

 

Ovotjednu Novu glazbu birala je Eleonora Bojanić.

Be social

Komentari