nova glazba
4. veljače 2023.

Vrijeme čitanja: 2 minute U rubrici Nova glazba slušajte najzanimljivije aktualne singlove i glasanjem odaberite svog favorita na domaćem glazbenom terenu.

novo u kinu
1. veljače 2023.

Vrijeme čitanja: 4 minute Kako bismo vam olakšali izbor, pripremili smo kratki pregled što je novih naslova u kinu u friško načetom mjesecu.

Glazba

Nova glazba: Repetitor, Frenkie, Milošev ft. Dunja Ercegović i drugi

Vrijeme čitanja: 3 minute

Pobjednički singl prošlog tjedna – Tri probe tjedno – ima Doringo.

Domaće i regionalne snage ovog tjedna odmjerit će Who See ft. Saša (TBF), Marko Mandić, Repetitor, Frenkie, Milošev ft. Dunja Ercegović, Alejuandro Buendija ft. Fog Frog Dog, Ro te Nika Turković.

Strane preporuke za slušanje su Foo Fighters, Birdie, Miley Cyrus, System Of A Down i FINNEAS.

Vi odlučujete koji novitet je zaslužio biti na prvom mjestu. Glasujte za svog favorita i donesite mu vječnu slavu!

Domaća i regionalna glazba

Who See ft. Saša (TBF) – Idu dani

Idu dani na prvu zvuči kao da je zakasnila koji mjesec jer bi puno bolje zvučala uz temperature od >+20 Celzijevaca, ali Who See je to lijepo kompenzirao socijalnom temom koja je univerzalna i uvijek aktualna pa ajde. Saša iz TBF-a klasično spominje masone u jednom trenutku, svijet se i dalje vrti, vrtit će se i do idućeg ljeta (valjda) kad će ova harmonikica opet zasvirati u nekoj fjakici na plaži.

Marko Mandić – Nismo uspeli

Sad ću ispucati jednu izjavu koja će možda naljutiti fanove Svemirka, ali jedan je život – Nismo uspeli je stvar koja bi se mogla svidjeti fanovima Svemirka. Beograđanin Marko Mandić uskoro će izbaciti svoj EP „Zamalo”, taman dobar opis koliko mi je trebalo da zaplešem na ovaj singl.

Repetitor – Kost i koža

A sad – skidanje, izuvanje, ubacivanje tinitusa u uho, kako vam je drago. Mislim da je svima već jasno da kad netko kaže Repetitor treba maaaalo stišati zvučnike da ne otpadne prvi sloj boje sa zidova. Ili u ovom slučaju – da ne ostanete Kost i koža. Toliko dere. Pustite si je kad kasnite frendu na dogovor pa kad dođete raščupani od hedbenganja mislit će da vam se fakat nešto dogodilo. Problem riješen.

Frenkie – Oktobar

Frenkie je uključio samokritiku i dodao dozu ljutnje i inata. I neka je. Oktobar je rezignacija, ljutnja i destrukcija. Oktobar je mnogo toga, ali jedna stvar nije – poziv na odustajanje.

Alejuandro Buendija ft. Fog Frog Dog – Kornjača

Gle tko uporno želi biti u Novoj glazbi! Saša iz TBF-a (ovoga puta Alejuandro Buendija) pojačan Fog Frog Dogom opjevao je prosječnog pripadnika čovječanstva na Internetu. Kornjača te sporo, ali sigurno uvuče u svoj oklop pa se dogodi i pokoji repeat, eh, što sad.

Milošev ft. Dunja Ercegović – Drugom prilikom

Kada će te netko za mnogo godina pitati kako je to bilo 2020., pokazat ćeš mu ovaj spot. Reality check koji udara u glavu, srce, pod rebra i taman u onaj slabi dio tik ispod koljena, u živac. Svijet 2020. donio je i Mateja Miloševa (čelo u Kvartetu Libra) u autorske vode, glas mu je posudila Dunja Ercegović (Lovely Quinces), a Drugom prilikom odličan je početak novog projekta. Daj dalje!

Ro – Music, bars and shiny stars

Ne znam tko je Ro, ali znam da su me ovi čovječuljci u spotu za Music, bars and shiny stars hipnotizirali na 2 i pol minute.

Nika Turković – Boje

Nika Turković već nas je naučila u kojem smjeru ide njeno stvaralaštvo i drago mi je da ga se drži. Boje nastavljaju besprijekoran niz i ako tako nastavi, Nika će jednom, nadam se uskoro, imati album bez ijedne greške i bez ijednog viška.

Strana glazba – preporuke za slušanje

Foo Fighters – Shame Shame

Jedan od najiščekivanijih albuma godine samo što nije, a Shame Shame prvi je glimpse kako će on izgledati. Imam neki osjećaj u trbuhu da se Foo Fightersi tek zagrijavaju i da nas čeka fino drmanje tamo negdje krajem jeseni (bar su tako obećali). Dakle, prepare yourself.

Birdie – Just like the river does

Ajme Birdie… što više reći (srčeka u okicama). Ova teče, Just like river does.

Miley Cyrus ft. Stevie Nicks – Edge of Midnight (Midnight sky remix)

Iako je već dobro poznata Internetima, remix Edge of Midnight vrijedi spomenuti nekoliko puta. Iako volim poneke autorske faze Miley Cyrus (Malibu, Wrecking Ball, Adore You), uvijek se vraćam na njene obrade koje su za koplje više od cijele njene samostalne karijere. Počelo je s Jolene, a ovo što radi u posljednje vrijeme je najbolji potez koji je mogla napraviti kako bi je i ostatak svijeta shvatio ozbiljno. Petica iz re-brandinga.

System Of A Down – Protect the land

Još jedan spotovski reality check – world edition. Ako je itko morao napraviti glazbenu pozadinu za taj video, taj zadatak bi definitivno pripao System Of A Down. Protect the Land je svijet u kojem živimo. Surov, siv, ali s tračkom nade. Pogotovo kada jednom zaista pogledate ljude u oči bez da potom spustite pogled.

FINNEAS – Can’t Wait To Be Dead

Ne znam kako se uvijek dogodi da FINNEAS ima novu pjesmu baš kad mene dopadne Nova glazba u redakciji, ali ne bunim se uopće! Can’t Wait To Be Dead ima ružan naslov, ali sve ostalo je lijepo. Daj više taj album!

Novu glazbu ovog je tjedna birala Zrinka Kunić.

(Visited 510 times, 1 visits today)
Be social

Komentari