Glazba

Nova glazba: Elemental, Šank?!, Repetitor, L.H.D., BETI i drugi

Vrijeme čitanja: 3 minute

Pobjednički singl prošlog tjedna Ne volim te više ima Magdalena Mandura.

Domaće i regionalne snage ovog tjedna odmjerit će Elemental, Šank?!, Repetitor, L.H.D., Kensington Lima, Marei, Mark Mrakovčić, BETI, Tate Romanova i Mayales feat. Ivana Starčević.

Strane preporuke za slušanje su Pixies, Run The Jewels, Travis, Prince i RZA.

Vi odlučujete koji novitet je zaslužio biti na prvom mjestu. Pomaknite svog favorita na vrh liste i donesite mu vječnu slavu!

Domaća i regionalna glazba

Elemental – Ilica

Ilica je singl s istoimenog albuma kojeg su Elemental nedavno objavili na Bandcampu. Remi i Shot su i dalje autorski dvojac, dok su za spot odgovorni Konrad Lovrenčić i Ante Zvonimir Stamać.

Šank?! – Šutiš, Trpiš, Radiš

Šutiš, Trpiš, Radiš novi je singl objavljen povodom desetog rođendana zagrebačkih punkera Šank?!. Snimanje, mix i master potpisuje Ivan Mrkoci (MOR Produkcija), bend se pobrinuo za aranžman a Nikola Mrkša za grafičku pozadinu.

Repetitor – Crvena

Beogradski Repetitor objavili su spot za pjesmu Crvena s albuma „Gde ćeš” objavljenog prije četiri godine. Autori su Toni Soprano Meneglejte i Sonda3, a snimke Branimira Milovanovića korištene su za spot.

L.H.D. – Green Voodoo/ Blue Umbrella

L.H.D. je bend koji je ime dobio po imenima svojih članova a to su Lada Furlan Zaborac, Hrvoje Zaborac i Dinko Tomljanović. Objavili su dvostruki singl a kao gostujući glazbenik u Green Voodoo i Blue Umbrella pojavljuje se i producent Sven Pavlović.

Kensington Lima – How to Write a Song

How to Write a Song nova je pjesma za koju je tekst i glazbu napisao Josip Radić, osnivač benda Kensington Lima. Jure Šešelja je producent, kao i autor videa.

Marei – Hrani li te slatko

Marina Žužić Marei autorica je teksta za svoj novi singl Hrani li te slatko. Autor glazbe i aranžmana je Danijel Damjanović, a za spot se pobrinula Janja Pilić (Tetrabot Studio).

Mark Mrakovčić – Oh, and Love

Producent Mark Mrakovčić objavio je svoj prvi album „Breeding Black Sheep” na kojem se nalazi Oh, and Love. Sam potpisuje tekst, glazbu, snimanje, produkciju, mix i master. Neva Ivanec autorica je covera, a Marko Nemec dizajna.

BETI – Slobodna

BETI je novi projekt čiji su članovi Natali Dizdar, Vlado Mirčeta, Luka Geček i Pavle Miholjević. Za jesen pripremaju EP izdanje, a još jedan član Mayalesa, Petar Beluhan, napisao je tekst za pjesmu Slobodna.

Tate Romanova – Na rubu maha

Petim singlom Na rubu maha Tate Romanova najavljuju svoj debitantski album za rujan ove godine. Tekst je napisao Šime Barbarić kojem se u stvaranju glazbe i aranžmana pridružio Ante Jerončić. Marin Maretić redatelj je spota.

Mayales fest. Ivana Starčević – Još jedan krug

Još jedan krug novi je singl benda Mayales na kojem su ugostili pjevačicu Ivanu Starčević. Drugi je to najavni singl nadolazećeg albuma čiji su autori Petar Beluhan i Vlado Mirčeta. Producenti su Pavle Miholjević i Jura Ferina.

 

Strana glazba – preporuka za slušanje

Pixies – Ready for Love

Pixies su predstavili lyric video za singl Ready for Love, skinut s aktualnog album „Beneath The Eyrie” objavljenog prošle godine.

Run The Jewels – pull the pin (ft. Mavis Staples & Josh Homme)

Run The Jewels objavili su novi album „Run The Jewels 4”. Izdanje je puno suradnji s drugim glazbenicima, a u pull the pin tu su gospel pjevačica Mavis Staples i Josh Homme.

Travis – A Ghost

Travis najavljuju novi album „10 Songs” za listopad singlom A Ghost. Fran Healy, frontmen benda, nacrtao je cijeli video u karanteni uz pomoć sina.

Prince – Baltimore

Povodom rođendana preminulog glazbenika i trenutnih događanja, objavljen je spot za pjesmu Baltimore koju je Prince objavio prije pet godina na albumu „Hit n Run Phase 2”.

RZA – Be Like Water

Reper i producent RZA, član Wu-Tang klana, objavio je spot za pjesmu Be Like Water kojom odaje počast Bruceu Leeju.

Novu glazbu ovog je tjedna birala Vlatka Semenčić Petrih.

Be social

Komentari