Glazba

Nova glazba: Company, M.O.R.T., Pikard i drugi

nova glazba
Vrijeme čitanja: 2 minute

Nova godina, nova glazba! U poznatom formatu u 2023. godini nastavljamo na tjednoj bazi predstavljati najnovije glazbene novitete domaće i regionalne scene po izboru glazbene redakcije, ali uz par noviteta.

Glasovanje za singl tjedna od sada traje od subote do subote, a svaki redakcijski pobjednički singl tjedna ući će u izbor za singl mjeseca, koji će dalje izglasati naša glazbena redakcija. Izvođače s pobjedničkim singlom mjeseca ćemo ugostiti u brzopoteznom intervjuu, a njihov singl automatski ulazi u konkurenciju za singl godine.

Da ne bi ispalo da vaši glasovi nemaju neku daljnju svrhu, glasove publike u tjednom glasovanju također ćemo zbrajati i pobjednik će biti proglašen. Pratit ćemo glasove iz mjeseca u mjesec, a na kraju godine ćemo objaviti anketu za singla godine po izboru publike. I vi odlučujete koji novitet je zaslužio biti na prvom mjestu. Glasujte za svog favorita i donesite mu vječnu slavu!

Ovog tjedna za rubriku Nova glazba snage će odmjeriti Company, Natali Dizdar, M.O.R.T., Wilhelmina Agnes, Pikard i Donniksy.

Ovotjedna nova glazba – domaći singlovi

COMPANY – GOODCOMPANY

GOODCOMPANY je prvi singl audiovizualnog kolektiva COMPANY, čija se priča temelji na glazbi koju potpisuju Stribor Gligorić i Rok Juričić. U izvedbi su im se pridružili Matko Bobić (gitara), Juraj Krešo Lovrić (klavir) i Sven Stažić (bubanj), a pjesmu je producirao Borna Maksan (Rattus studio). Uz Roka i Stribora, spot potpisuje snimatelj Frane Pamić.

Natali Dizdar – Ocean

Natali Dizdar predstavlja novi singl Ocean, pjesmu koja je izašla iz kreativne radionice Roka Crnića i Hrvoja Klemenčića (Porto Morto). Natali dovršava dva EP-a koji će već na jesen izaći u formatu vinila.

M.O.R.T. – Svijet se sužava

Sinjski punk blues bend M.O.R.T. predstavio je drugi singl Svijet se sužava s nadolazećeg albuma „Samo hrabro i bezveze”. Pjesma je snimljena u MC Pavarotti studiju u Mostaru, a miks i master potpisuje Mark Mrakovčić.

Wilhelmina Agnes – If There Ever Comes a Day

Mlada kantautorica Wilhelmina Agnes predstavila je novi singl If There Ever Comes a Day. Glazbu, tekst i aranžman potpisuje Wilhelmina, a za miks i master bio je zadužen Toni Tkalec.

Pikard – Da ti budem sve

Da ti budem sve treći je singl grupe Pikard koji ujedno i najvjernije predstavlja zvuk benda. Animirani spot, ispričan kroz dirljivu priču prijateljstva dviju mladih osoba, potpisuje Bojana Batinić, a govori o važnosti empatije, podrške i ljubavi u međuljudskim odnosima.

donniksy – Siget

Mladi kantautor Nikola Pirc dolazi iz Siska, na glazbenoj sceni predstavlja se kao donniksy, a u svom drugom singlu Siget pjeva o nesretnoj ljubavi koja je okončana, ni manje ni više nego u Sigetu.

 

Novu glazbu bira Helena Kezerić.

Be social

Komentari