4. prosinca 2023.

Vrijeme čitanja: 4 minute Ove godine Advent na Ziheru donosi nagrade, ali i zanimljive priče i preporuke.

novo u kinu
3. prosinca 2023.

Vrijeme čitanja: 2 minute Svjedočite povratku u renesansu s Beyoncé, zaplivajte s Aquamanom, doživite horor Crnog petka kakav ni zaposlenici u trgovinama nisu mogli zamisliti, poslušajte tišinu Tihe noći u izvedbi Johna Wooa, zasladite se čokoladnim majstorijama Willyja Wonke i, ukratko, proslavite blagdane uz filmove u prosincu.

Film

Popravni u Europi: Pogledajte filmske uspješnice koje ste propustili

Foto:Facebook.com/kino.europa?fref=ts
Vrijeme čitanja: < 1 minuta
Foto:Facebook.com/kino.europa?fref=ts
Foto:Facebook.com/kino.europa?fref=ts

I ovog ljeta kino Europa nudi vam jedinstvenu priliku uhvatiti najbolje filmove prošle sezone u programu ‘Propustili ste, pogledajte’! Od 15. srpnja, tijekom dva vruća ljetna mjeseca, reprizirat će se filmovi iz reda pobjednika i nagrađenih na velikim svjetskim festivalima poput Cannesa, Sundancea, Berlinalea, Zagreb Film Festivala i mnogih drugih.

Amour Michaela Hanekea priča nam kako izgleda ljubav kad ostari i upravo je on prvi od filmova koji nikako ne smijete ponovno propustiti pogledati. Bio je dovoljno dobar da osvoji Oscara, nagradu Europske filmske akademije i pobjedi u Cannesu, vjerujemo da će biti dovoljno dobar i za vas.

La fée je simpatična priča koja sadrži niz slapstick situacija naslonjenih na radove Chaplina, Keatona i Tatija. Sreću je moguće pronaći u svakom, koliko god običan život vodimo. Treći film (nadamo se ne i zadnji) po redu Dominique Abel, Fione Gordon i Brune Romya.

Shame u režiji Stevea McQueena analizira opsesiju modernog čovjeka. Film koji je Carey Mulligan i Michaelu Fassbenderu donio niz nagrada, potonjem i nominaciju za Oscara. Pogledajte ga i saznajte zašto.

Slijedi niz zanimljivih filmova čiji raspored prikazivanja i sažetak možete saznati na linku gore. Ljeto je vruće, vi ste kod kuće. Umjesto u more, uskočite među originalne filmove koji su vam promakli. Neće biti slano, ali osvježavajuće svakako hoće.

Be social

Komentari