Istaknuto
07.08.2020.

Vrijeme čitanja: 10 minute Donosimo vam listu nekih od najpoznatijih svjetskih književnika koji su se, izuzev što su za sobom ostavili književna djela koja ćemo još dugo pamtiti, suočavali sa svojim nemilosrdnim demonima.

06.08.2020.

Vrijeme čitanja: 2 minute Limbo je igra bez priče, bez dijaloga i bez uputa na ekranu. Istovremeno, Limbo je jedna od najposebnijih igara svih vremena.

Film

Stižu remasteri prvih dviju Tony Hawk igara!

17.05.2020. Igor Maračić Iggachu
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

Na Hawkov 52. rođendan saznali smo kako 4. rujna ove godine izlazi remaster kolekcija u kojoj će se naći proljepšane i osvježene prve dvije igre kultnog serijala Tony Hawk’s Pro Skater.

Dogodilo se tako ono o čemu se neko vrijeme šuškalo i po prvi put nakon 2015. godine i vrlo loše 5-ice, dolazi retro bomba koja bi trebala vratiti život u nekoć golemu franšizu i usrećiti nekoliko generacije gamera.

Prvi Tony Hawk, koji je izašao 1999. godine, te naročito drugi, koji je uslijedio 2000., obilježili su gaming, popularizirali skejtanje i više od svega inspirirali i glazbeno educirali hrpu klinaca i tinejdžera.

Neka od glazbenih imena koja su bila podloga virtualnom lomljenju kostiju su Rage Against the Machine, Goldfinger, Millencolin, Bad Religion, Dead Kennedys, Papa Roach, Lagwagon, Naughty by Nature, Anthrax, Public Enemy, The Suicide Machines, Fu Manchu, Primus… Mnogi, kao i autor ovog članka, svoj glazbeni ukus duguju ponajviše Tony Hawk igrama.

Izdavač Activision i razvojni studio Vicarious Visions, koji je o tako lijepo remasterirao Crash Bandicoot i Spyro igre, obećavaju puno. Podršku za 4K rezoluciju , sve skejtere, levele (i level editor) te gotovo svu glazbu iz originala – neke pjesme zbog licenci neće moći biti vraćene.

Od novih stvari tu su editor likova, mrežni i lokalni multiplayer, a modernizirane bi trebale biti kontrole i neke skejterske mehanike. Igra će biti dostupna za PlayStation 4, Xbox One i PC.

Tony Hawks’ Pro Skater 1+2 Remaster je gaming nostalgija na najjače!

(Visited 51 times, 4 visits today)

Komentari