4. prosinca 2023.

Vrijeme čitanja: 5 minute Ove godine Advent na Ziheru donosi nagrade, ali i zanimljive priče i preporuke.

novo u kinu
3. prosinca 2023.

Vrijeme čitanja: 2 minute Svjedočite povratku u renesansu s Beyoncé, zaplivajte s Aquamanom, doživite horor Crnog petka kakav ni zaposlenici u trgovinama nisu mogli zamisliti, poslušajte tišinu Tihe noći u izvedbi Johna Wooa, zasladite se čokoladnim majstorijama Willyja Wonke i, ukratko, proslavite blagdane uz filmove u prosincu.

Glazba

Thurston Moore u lipnju dolazi do Močvare i u ljubljansko kino Šiška

Vrijeme čitanja: 2 minute
thurston moore
Foto: https://www.facebook.com/ThurstonMooreOfficial

Kada su u 2011. godini Kim Gordon i Thurston Moore objavili da se rastaju nakon dvadeset sedam godina braka, neki od nas su izgubili vjeru u ljubav. Neki od nas su izgubili i vjeru u nastavak karijere ovih glazbenika, jer što će fantastična četvorka raditi sada kad više nema kultnog benda Sonic Youth?

Ipak, svi oni su nastavili bučiti  na svoj način. Kim je objavila samostalne albume, dizajnirala vlastitu liniju odjeće i napisala autobiografsku knjigu “Girl in the band” koja izlazi u veljači. Gitarist Lee Ronaldo je također nastavio u solo vodama, a bubnjar Steve Shelley obišao je svijet na turneji s americana kantautorom Howe Gelbom i sudjelovao na izuzetnom albumu “Benji” u režiji Sun Kill Moona. Njegov nastup popratili smo i u sklopu festivala SuperUho.

A Thurston? Thurston je u 2014. izdao zapaženiji album “The Best Day” koji je bio dobro prihvaćen i od kritike, i od obožavatelja nekadašnjeg Sonic Youtha, a na kojem mu se pridružio i prije spomenuti bubnjar. Nakon Sonic Youtha osnovao je i bend Chelsea Light Moving, a u 2012. sudjelovao na albumu “Yokokimthurston” zajedno s bivšom ženom i Yoko Ono te se nakratko pridružio i black metal supergrupi pod nazivom Twilight. Zanimljivu solo karijeru ovog osebujnog frontmana najpoznatijeg noise benda obilježila su i druga tri albuma Psychic Hearts (1995.), Trees Outside the Academy (2007.) i Demolished Thoughts (2011.).

Ipak, što je Thurston Moore radio u posljednje četiri godine, ili što je izdvojio kao highlight svoje karijere, najbolje ćete moći doživjeti na koncertu u zagrebačkoj Močvari 2. lipnja, ili dan ranije u našem susjedstvu, odnosno u ljubljanskom Kinu Šiška. Sigurni smo da će Thurston Moore Band prirediti još jednu odličnu bučnu svirku, baš kao što je bila i ona na davnom InMusicu 2007. sa bendom Sonic Youth. Uz Thurstona nastapuju i Steve Shelley, basistica Deb Googe iz My Bloody Valentine te gitarist James Sedwards, a više informacija o samom koncertu bit će objavljeno uskoro.

Be social

Komentari