Glazba

“UNLOCKED” (Denzel Curry x Kenny Beats): Ponekad je manje uistinu više

unlocked
"Unlocked" [album cover]
Vrijeme čitanja: 2 minute

Mislite li da je 17 minuta malo vremena? Denzel Curry ponovno je s Kenny Beatsom objavio novi album pod nazivom “UNLOCKED” i u tih 17 minuta ovaj duo je uspio reći sve što su htjeli, dok neki drugi glazbenici to u sat vremena materijala ne uspiju.

Album s osam pjesama se više čini kao mixtape zbog konstantnog isprepletanja i povezanosti, teško je bez gledanja imati percepciju gdje jedna pjesma završava, a gdje druga počinje. Upravo zbog toga mi je ovo izdanje još draže – tjera slušatelja da mora ići po redu (barem kod prvog slušanja) da bi mogao doživjeti ovaj album u cijelosti.

Asocijacije na naslovnicu

Prvo ću se dotaknuti naslovnice. Ona izgleda kao jako zanimljiv i originalan strip i asocira me na album “Stress: The Extinction Agenda” hip hop dua Organized Konfusion zbog paleta boja koje su iskoristili za lika koji je u prvom planu vizuala. Isto tako, glazba je bila drugi razlog zašto sam se odlučio za ovu usporedbu jer mi zvuk kroz čitavi album ima naznake MF Dooma.

Što se tiče teksta na albumu, nije tako iznenađujuća tematika s obzirom na ono što inače dobivamo od Denzela. Jako puno hvaljenja i ‘pumpanja’, nasilja, ‘one – linera’ i referenci čine ovaj album ugodnijim za slušati upravo zato što se možemo poistovjetiti i sami na tekst jer nisu nepoznate reference.

Njegova prezentacija teksta puno je važnija od teksta samog. U tekstu se ne događa ništa konceptualno ili nešto što vas tjera na razmišljanje, ali prezentacija tog teksta i način na koji mijenja flow i prikazuje koje su njegove inspiracije, vuče vas u taj strip i kaos i ne dopušta da izađete van.

S produkcijske strane, vidi se da su pokušali eksperimentirati i malo pobjeći van okvira. To se najviše osjeti na pjesmi So.Icredible.pkg koja ima jako mekan i funky beat, za razliku od trap beatova zbog kojih je i ovaj dvojac postao poznat. S druge strane, pjesma Take_it_Back_v2 je mračan boom bap s masakriranim vokalima i ogromnim kickom i snareom, a outro je jedna od najboljih tranzicija na albumu.

Diet_ ima toliko perkusija u beatu da je čudno za slušati (čudno u dobrom smislu), ‘Cosmic’.m4a je boom bap na tripu, a meni osobno najdraža stvar Pyro (leak 2019) gdje je beat čist i jasan, ali tonovi koji okružuju beat su neopisivi.

Mislim da ću ići Denzelovim i Kennyjevim stopama završiti recenziju ovdje, jer upravo kao što su dokazali, manje uistinu je više.

Be social
Što misliš o ovome albumu?
Podijeli svoje mišljenje putem ZiherMetra!
Vaš glas je zabilježen. Hvala vam na glasanju!

Komentari