Istaknuto
27.05.2020.

Vrijeme čitanja: 2 minute Nova glazba ovog tjedna donosi šest domaćih i regionalnih singlova u borbi za pobjedu te pet stranih preporuka za slušanje

17.05.2020.

Vrijeme čitanja: < 1 minuta 4. rujna 2020. izlazi remaster kolekcija u kojoj će se naći proljepšane i osvježene prve dvije igre kultnog serijala Tony Hawk's Pro Skater.

Glazba

Ziher playlista Vol. XLII: Ususret Porinu 2015.

06.03.2015. Zrinka KunićVrijeme čitanja: 2 minute
Foto: facebook.com/PorinHR

Foto: facebook.com/PorinHR

Večeras se u splitskoj Spaladium Areni dodjeljuje jedina naša diskografska, a od ove godine glazbena nagrada – Porin. Ove godine u glavnoj kategoriji – onoj za pjesmu godine – natječe se čak pet skladbi, a isto toliko nominiranih našlo se i u drugoj najprestižnijoj kategoriji, onoj za album godine. Osim promjene lokacije i većeg broja nominiranih u dvije glavne kategorije, Porin je ove godine uveo još neke novitete. Ukinuta je kategorija hita godine, koji je do prošle godine birala publika, a koja je postala sporna i kritizirana u javnosti nakon što su je osvajali izvođači poput Rozge i Thompsona.

Od ove godine vrata Porina otvorena su i izvođačima koji nemaju izdanje pod nekom izdavačkom kućom. Čini se kako je glazbena struka konačno prepoznala novu rastuću scenu koja albume snima i izdaje o vlastitom trošku, a koja postaje sve popularnija i zastupljenija u programima klubova i dvorana. Riječka senzacija svjetskog zvuka, Jonathan, prvi je osjetio ovu promjenu te se uz grupe Bang Bang i M.O.R.T. smjestio s nominacijom u kategoriji najboljeg novog izvođača.

Ziher vam donosi playlistu svih nominiranih u nama najbitnijim kategorijama: pjesma godine, album godine, novi izvođač, rock album, pop album, album alternativne glazbe, najbolji ženski i muški vokal, najbolju izvedbu grupe s vokalom te najbolje vokalne suradnje. Godinu u kojoj Oliver, vječni dobitnik Porina, nije ništa izdao mnogi će pokušati iskoristiti. Tako će u Split s najviše nominacija u dvoranu ušetati grupe Vatra koja je sakupila šest nominacija, Detour s pet, Pavel i Psihomodo Pop sa četiri te Urban i njegova četvorka s tri nominacije. Kliknite play, neka predviđanja započnu i neka (konačno) najbolji pobijedi.

Čitav popis nominiranih možete pronaći na službenim stranicama Glazbene nagrade Porin.

 

(Visited 110 times, 1 visits today)

Komentari