nova glazba
4. veljače 2023.

Vrijeme čitanja: 2 minute U rubrici Nova glazba slušajte najzanimljivije aktualne singlove i glasanjem odaberite svog favorita na domaćem glazbenom terenu.

novo u kinu
1. veljače 2023.

Vrijeme čitanja: 4 minute Kako bismo vam olakšali izbor, pripremili smo kratki pregled što je novih naslova u kinu u friško načetom mjesecu.

Nagrade

Ziherov adventski kalendar 2017: 10/25

Vrijeme čitanja: 2 minute

Dragi Ziherići,

Dobra je bila ova subota, jelda? Baš sam se razvalio u Vintage Industrial Baru! Znate li da popularni klub iz Savske ovih dana slavi 5. rođendan? Od 12. do 16. prosinca Vintage Industrial Bar slavi 5. rođendan i to s pet odličnih koncerata.

Ovu petodnevnu proslavu u utorak, 12. prosinca otvorit će britanske punk legende GBH. Osnovani su 1978. godine u Birminghamu i slove za jedan od najvećih punk bendova druge generacije uz The Exploited, Dead Kennedys, UK Subs, Discharge. Nakon sedam godina pauze, GBH su se vratili s albumom “Momentum” koji će ovom prilikom predstaviti zagrebačkoj publici. GBH su prvi puta u Zagrebu nastupili 1987. u legendarnom Kulušiću, zatim 2009. u Boogaloou te 2014. u Vintage Industrialu gdje je posljednjih pet godina prošao velik broj punk/rock heroja i hrpetina drugih glazbenika, bendova, umjetnika, glumaca, redatelja, pilota, pankera, rokera, fankera, sportaša, šankera…

Proslava se nastavlja u srijedu uz perjanicu regionalnog tvrdog rapa Smokea Mardeljana koji će službeno promovirati svoj novi album “Ja repujem”. Uz njega nastupaju Gamacid, K.R.A.S.T. te DJ Noki Nole. Nakon tri godine Letu Štuke vraćaju se u Zagreb u četvrtak, 14. prosinca snovim singlom Bože zdravlja kojim najavljuju novi album. Ovo će biti prva prilika da čujete neke nove pjesme, no i da uživate na stare hitove!

Petak, 15. prosinca rezerviran je za veliku rođendansku redaljku uz Debelog Precjednika, Muscle Tribe Of Danger And Excellance, Killed A Fox, Them Moose Rush i Brain Production. Opaki lineup garantira cjelonoćni provod! Proslavu će u subotu, 16. prosinca zatvoriti besplatni program Grandpa’s Finest. Na ovoj posebnoj večeri nastupit će rođendanski rezident bend Vintage Rock Forces, a uz njih će DJ Frajman ploviti glazbenom povješću do pet sati ujutro.

Prilikom jučerašnjeg izlaska dogovorio sam s ekipom iz Vintagea jednu majicu za jednog sretnog čitatelja Zihera! Ako želiš majicu Vintage Industrial Bara, uputi se na Ziherovu Facebook stranicu.

No to nije sve! Jednog sretnika vodim i na koncert punk legendi GBH u utorak, 12. prosinca, a upad potraži na Ziherovom Instagram profilu.

Ziherov adventski kalendar

U sklopu Ziherovog adventskog kalendara i ove sam godine pripremio veliki broj darova. U suradnji s 26 partnera i prijatelja Zihera tijekom idućih 25 dana podijelit ću više od 40 najkulturnijih poklona koje možete zamisliti. Filmove vam donose Kino Tuškanac, Kino Europa, Art-kino Croatia, Discovery Film, 2i Film i Cineplexx, glazbu Tvornica kulture, LAA, Vintage Industrial Bar, KSET, Universal Music i Croatia Records, izložbe Klovićevi dvori, Muzej za umjetnost i obrt, Muzej suvremene umjetnosti, Hrvatski muzej naivne umjetnosti, Muzej torture, Muzej iluzija, Muzejsko dokumentacijski centar i Umjetnički paviljon, knjige OceanMore i Naklada Ljevak, a kazalište Gavella, Teatar &TD, ZKM i HNK u Zagrebu.

Ziherov adventski kalendar otvara se svaki dan u 9 ujutro na Ziherovoj Facebook stranici i Instagram profilu (osim kad se Djed Mraziher napije). Dobitnike objavljujem svake večeri nakon 22 sata na Facebooku.

Pijte odgovorno,

Djed Mraziher

(Visited 111 times, 1 visits today)
Be social

Komentari