Nagrade

Ziherov adventski kalendar 2017: 17/25

Vrijeme čitanja: 2 minute

Dragi Ziherovci,

Djed Mraziher danas ima pravu poslasticu za vas! U suradnji s Discovery filmom pripremio je DVD paket s čak šest hit filmova koje svaki filmski zaljubljenik mora imati u svojoj kolekciji. Prvi od njih je Planina Brokeback,  adaptacija istoimene kratke priče američke književnice i dobitnice Pulitzerove nagrade, Anne Proulx. Film je osvojio tri Oscara (režija, adaptirani scenarij i glazba), a bio je nominiran u sveukupno osam kategorija. U drugom hvaljenom filmu Žena kojoj sam čitao u glavnim se ulogama pojavljuju Kate Winslet (dobila Oscara za tu ulogu u kategoriji Najbolje glavne glumice) i Ralph Fiennes. Treći koji se nalazi u kolekciji je prvijenac Andreja Zvjaginceva pod naslovom Povratak, s kojim je redatelj osvojio Zlatnog lava na Venecijanskom filmskom festivalu 2003. godine.

U žanr psihološkog trilera stavlja se film U zaklon s Michaelom Shannonom i Jessicom Chastain u glavnim ulogama, koji je osvojio kritiku te se na popularnoj stranici Rotten Tomatoes ponosi s 92% pozitivnih kritika. Pedro Almodovar skratit će vam dane sa svojom dramom Vraćam se (Volver) u kojoj glavnu ulogu igra Penelope Cruz, za koju je dobila nagradu na Cannes Film festivalu 2006. godine, a bila je i nominirana za Oscara u toj kategoriji kao prva Španjolka kojoj je to uspjelo. S romantičnom Vicky Cristina Barcelona i Woodyjem Allenom završavamo naš komplet DVD-a koji će zaintrigirati svakog ljubitelja kvalitetnog filma.

Ako želiš DVD paket Discovery filma, uputi se na Ziherov Instagram profil.

No to nije sve! U suradnji s kazalištem Gavella vodim vas na predstavu “Romanca o tri ljubavi” u ponedjeljak, 18. prosinca. Jedna od najpoetičnijih hrvatskih drama, “Romanca o tri ljubavi” Antuna Šoljana, podnaslovom je žanrovski određena kao “sentimentalna farsa”, što odmah otkriva i njene jasne komične namjere i potencijale. Kroz jednostavan fabularni sklop okupljen oko četiri lika – Gospe, Službenice, Viteza i Kapelana – Šoljan u svojoj prepoznatljivoj poetici modernističkog iskustva ispisuje nadahnutu igru u stihovima, s neskrivenom intertekstualnošću koja žonglira Shakespeareovim i Cervantseovim rečenicama i mislima. U predstavi redatelja Borisa Svrtana igraju Martina Čvek, Tena Nemet Brankov, Igor Kovač i Nikola Baće.

Ako želiš na predstavu “Romanca o tri ljubavi”, uputi se na Ziherovu Facebook stranicu.

Ziherov adventski kalendar

U sklopu Ziherovog adventskog kalendara i ove sam godine pripremio veliki broj darova. U suradnji s 26 partnera i prijatelja Zihera tijekom idućih 25 dana podijelit ću više od 40 najkulturnijih poklona koje možete zamisliti. Filmove vam donose Kino Tuškanac, Kino Europa, Art-kino Croatia, Discovery Film, 2i Film i Cineplexx, glazbu Tvornica kulture, LAA, Vintage Industrial Bar, KSET, Universal Music i Croatia Records, izložbe Klovićevi dvori, Muzej za umjetnost i obrt, Muzej suvremene umjetnosti, Hrvatski muzej naivne umjetnosti, Muzej torture, Muzej iluzija, Muzejsko dokumentacijski centar i Umjetnički paviljon, knjige OceanMore i Naklada Ljevak, a kazalište Gavella, Teatar &TD, ZKM i HNK u Zagrebu.

Ziherov adventski kalendar otvara se svaki dan u 9 ujutro na Ziherovoj Facebook stranici i Instagram profilu. Dobitnike objavljujem svake večeri nakon 22 sata na Facebooku.

Puno ljubavi,

Djed Mraziher

Be social

Komentari