Istaknuto
08.08.2017.

Pozadina mog romana, nazovimo ga tako, ili bolje – motiv zašto sam ga krenuo pisati jest hommage mojoj babi i dedi, zakletim antifašistima, ljudima koji su bili u logorima, austrijskim, mađarskim i ustaškim, ljudima koji su cijeli život krvavo radili za male nadnice, ljudima koji su odbili penziju jer su vidjeli da i komunisti kradu.

03.08.2017.

Nedavno je završeno drugo izdanje festivala Re:Think Sisak. Zidove grada oslikalo je nekoliko stranih street art umjetnika, a veličanstvene murale Sisku je ostavilo i nekoliko hrvatskih umjetnika. Cilj je festivala probuditi grad i promijeniti lošu sliku Siska koja je stvorena u medijima.

Film

Video: Walter White prošetao svemirom

18.07.2014. Laura Sinovčić
foto: Tvtag/ YouTube

foto: Tvtag/ YouTube

Skupina zaposlenika manjeg portala i aplikacije Tvtag okupila se prošli tjedan radi zaista zanimljivog događaja. Naime, nakon što je tvrtka organizirala glasovanje za svojeg “prvog svemirskog ambasadora”, poznati televizijski lik Walter White iz jedne od najboljih serija današnjice Breaking Bad osvojio je ovu počasnu titulu.
Namontirali su “bobblehead”, točnije figuricu sa klimavom glavom (koje često vidimo zalijepljene u autima u holivudskim filmovima) na balon napunjen helijem, i sve snimili ugrađenom kamerom.
Prema deskripciji sa YouTubea, klimavi Walter White u svemiru je proveo šest sati, dosegao visinu od gotovo 26 kilometara, prešao put od preko 400 kilometara i preživio na -50 Celzijevih stupnjeva.
Ovo putovanje nas neodoljivo podsjeća i na otpornost Waltera Whitea kroz 6 sezona legendarne serije, a ekipa Tvtaga je srećom sve dokumentirala. U videu možete pogledati cijeli proces, a ostaje nam i obećanje kako Walter White nikako nije zadnji “bobblehead” ambasador koji će otići na diplomatsku misiju u svemir! Možda će netko od sljedećih likova biti drugoplasirani i trećeplasirani u glasovanju – Daryl Dixon iz The Walking Dead ili Daenerys Targaryen iz Game of Tronesa.

Komentari