Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Vizart

Akvizicije MUO sakupljene tijekom deset godina

12.04.2013. Eleonora Glišić
Foto: facebook.com/ Muzej za umjetnost i obrt

Foto: facebook.com/ Muzej za umjetnost i obrt

Akvizicije MUO – Iz prošlosti za budućnost 2003.-2013.” nova je izložba Muzeja za umjetnost i obrt koja sadrži najzanimljivije predmete umjetničkog obrta i umjetnina. Muzej  je u razdoblju od deset godina obogatio svoju kolekciju za gotovo 10.000 predmeta koje su uglavnom donirali građani ili su otkupljeni uz sredstva koja su osigurali Grad Zagreb i Ministarstvo kulture RH. Na izložbi će biti predstavljeno nekoliko stotina najboljih otkupljenih predmeta iz svih muzejskih zbirki koje vrijedi pogledati.

Foto: facebook.com/ Muzej za umjetnost i obrt

Foto: facebook.com/ Muzej za umjetnost i obrt

Ovo je četvrta izložba akvizicija u povijesti Muzeja, a započinje nizom vrijednih baroknih skultpura iz zbirke Rošić, ostatcima oltarnih ansambala koji predstavljaju jedini trag nestale barokne hrvatske baštine.Izložena će biti i  djela Ivana Picelja, Borisa Bućana, Sergija Glumca, i cjelovit korpus hrvatske grafike iz zbirke uglednog arhitekta i kolekcionara Edvina Šmita. Po prvi puta će biti predstavljena zbirka Magjer koja sadrži slike starih majstora od 14. do 19. stoljeća, djela najistaknutijih hrvatskih slikara prve polovice 20. stoljeća i izuzetnih primjeraka namještaja. Među donacijama posebno mjesto zauzima velika donacija bračnog para Tuškan iz Cincinnatija koja obuhvaća skoro 600 slika, grafika, crteža, skulptura, predmeta od srebra, stakla, tekstila.
Izložba se otvara 16. travnja, a traje do 9. lipnja.

 

(Visited 150 times, 1 visits today)

Komentari