Istaknuto
20.02.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta U rubrici Nova glazba ponovno smo izdvojili najzanimljivije aktualne singlove ovog tjedna, a vi odaberite svog favorita.

06.02.2019.

Vrijeme čitanja: 8 minute Napokon smo prestali krivo pisati datume na dokumentima, šarati te osmice i s prvim točno zapisanim u 2019., jednom za svagda smo se pozdravili s prethodnom - 2018. Bila je, podsjetit ćemo vas, u najmanju ruku histerična, shizofrena i - vrlo plodonosna.

Vizart

Akvizicije MUO sakupljene tijekom deset godina

12.04.2013. Eleonora GlišićVrijeme čitanja: 2 minute
Foto: facebook.com/ Muzej za umjetnost i obrt

Foto: facebook.com/ Muzej za umjetnost i obrt

Akvizicije MUO – Iz prošlosti za budućnost 2003.-2013.” nova je izložba Muzeja za umjetnost i obrt koja sadrži najzanimljivije predmete umjetničkog obrta i umjetnina. Muzej  je u razdoblju od deset godina obogatio svoju kolekciju za gotovo 10.000 predmeta koje su uglavnom donirali građani ili su otkupljeni uz sredstva koja su osigurali Grad Zagreb i Ministarstvo kulture RH. Na izložbi će biti predstavljeno nekoliko stotina najboljih otkupljenih predmeta iz svih muzejskih zbirki koje vrijedi pogledati.

Foto: facebook.com/ Muzej za umjetnost i obrt

Foto: facebook.com/ Muzej za umjetnost i obrt

Ovo je četvrta izložba akvizicija u povijesti Muzeja, a započinje nizom vrijednih baroknih skultpura iz zbirke Rošić, ostatcima oltarnih ansambala koji predstavljaju jedini trag nestale barokne hrvatske baštine.Izložena će biti i  djela Ivana Picelja, Borisa Bućana, Sergija Glumca, i cjelovit korpus hrvatske grafike iz zbirke uglednog arhitekta i kolekcionara Edvina Šmita. Po prvi puta će biti predstavljena zbirka Magjer koja sadrži slike starih majstora od 14. do 19. stoljeća, djela najistaknutijih hrvatskih slikara prve polovice 20. stoljeća i izuzetnih primjeraka namještaja. Među donacijama posebno mjesto zauzima velika donacija bračnog para Tuškan iz Cincinnatija koja obuhvaća skoro 600 slika, grafika, crteža, skulptura, predmeta od srebra, stakla, tekstila.
Izložba se otvara 16. travnja, a traje do 9. lipnja.

 

(Visited 168 times, 1 visits today)

Komentari