Istaknuto
22.04.2018.

Iza imena Tyger Lamb stoji zagrebačka četvorka čiji je prvijenac "Born Into This" na putu. Album još nije vani, no mnoga vrata već su im otvorena. Upoznajte se s njima dok su još polu-anonimni i nepoznati, prije koncerta 3. svibnja u Vintage Industrial Baru.

13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

Glazba

Britsi – Emeli Sandé, Ben Howard i pirotehnika Musea

21.02.2013. Teuta Butuči
396486_332423230128616_202877000_n

Foto: www.facebook.com/OfficialBRITs

Jučerašnjom ceremonijom dodijele Brit Awards 2013 u Londonskoj O2 Areni dominirali su Emeli Sandé i Ben Howard sa najviše osvojenih nagrada.

Sandé, poznata po hitovima kao Heaven i Read All About It, osvojila je nagradu u kategoriji najbolje britanske solo pjevačice te najboljeg albuma godine za svoj album “Our Version of Events“. Ben Howard proglašen je najboljim muškim solo pjevačem te najboljim debitantom u konkurenciji s Ritom Orom, Jakeom Buggom, Jessie Ware te indie bendom alt-J.

Ben Howard o osvojenim nagradama:

The Black Keys su odnijeli nagradu u kategoriji najboljeg internacionalnog benda, Mumford & Sons pretekli su Muse i The XX kao najbolja britanska grupa, a među nagrađenima našli su se još i Coldplay, Lana Del Rey, Tom Odell, Paul Epworth, Frank Ocean te neizbježna Adele.

Ceremoniju su otvorili Muse sa “adaptiranom” verzijom pjesme Supremacy, koja je uključivala brdo pirotehnike te orkestar od 75 ljudi. Britse je vodio komičar James Corden, a osim Musa, nastupio je i Justin Timberlake sa svojim novim singlom “Mirrors“, Taylor Swift, One Direction te nagrađeni Ben Howard.

Brit Awards održavaju se svake godine te su jedna od najuglednijih nagrada na Otoku, koju su od 1997. kad je osnovana, osvajali izvođači poput Beatlesa, Erica Claptona, Princea, The Policea, Queenovaca i drugih.

Popis svih nagrađenih izvođača:

Najbolji muški solo izvođač – Ben Howard
Najbolji britanski debitant – Ben Howard
Najbolji ženski solo izvođač – Emeli Sandé
Najbolja britanska grupa – Mumford & Sons
Najbolji britanski nastup u živo – Coldplay
Nagrada kritičara – Tom Odell
Najbolji internacionalni ženski solo izvođač – Lana Del Rey
Najbolji internacionalni muški solo izvođač – Frank Ocean
Najbolja internacionalna grupa – The Black Keys
Britanski producent godine – Paul Epworth
Album godine u pokroviteljstvu MasterCarda – Emeli Sandé
Najbolji britanski singl – Adele

 

(Visited 29 times, 1 visits today)

Komentari