Istaknuto
22.04.2018.

Iza imena Tyger Lamb stoji zagrebačka četvorka čiji je prvijenac "Born Into This" na putu. Album još nije vani, no mnoga vrata već su im otvorena. Upoznajte se s njima dok su još polu-anonimni i nepoznati, prije koncerta 3. svibnja u Vintage Industrial Baru.

13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

Glazba

Cinkuši predstavljaju “Kravu na Orehu” u Močvari

28.12.2017. Veronika RagužFoto: pr_cinkusi

Promocija četvrtog studijskog albuma Cinkuša “Krava na orehu” održat će se 29.prosinca u Močvari. Isti je najavljivan singlovima Tiček, nastao u suradnji s Darkom Rundekom, Oj, mladosti moja i Mizerere tebi, Jeruzalem. Na albumu su, osim s Rundekom, Cinkuši surađivali sa Zoranom Perićem – Zokom iz Picksiebnera, Igorom Pavlicom, Krešom Oremušem, Doroteom Radušić i drugima. Poput svojih prethodnika, i ovaj album donosi zvuk kajkavskog folk-punka, a osim u najnovijih 11, prisutni će moći uživati i u starim hitovima.

Promocija će biti održana u sklopu novog Močvarinog programa “Vrelo zvuka”, projekta koji je posvećen promociji etno/world music/tradicijske glazbe. Isti se odvija pod vodstvom Emira Fulurije, a sadržavat će koncerte, radionice, predavanja i posebnu etno glazbenu knjižicu.

Cinkuši su se publici predstavili prije dvadesetak godina albumom “Zeleni kader”, nakon čega su uslijedila još dva studijska, “Domesticus Vulgaris” i  “Špiritus Sanctus” te svojevrsni best of – koncertni album “Uživancija”. Kao jedni od čuvara hrvatskog etno izraza i ovog su puta odali počast Krležinim “Baladama Petrice Kerempuha”. “Krava na orehu” posljednja je pjesma te Krležine zbirke iz 1964., a na kraju kao reakciju na zbivanja u svijetu šalje i poruku: “Pijme ga…”.

Koncerti Cinkuša prošarani su humorom, samoironijom, nonšalancijom. Stoga, ako želite uživati u spoju kontrabasa, akustične i električne gitare, violina, mandoline, trombona i bubnjeva – budite u Močvari od 22 sata.

(Visited 28 times, 1 visits today)

Komentari