Istaknuto
17.08.2018.

Ove godine već smo imali prilike gledati nekoliko kvalitetnih hrvatskih naslova, a što u nastavku gledamo na velikom platnu donosimo u jesenskom pregledu.

16.08.2018.

Iako zadnjih godina nije u naponu snage, Madonna je kroz 35 godina karijere definirala glazbenu scenu kakvu poznajemo danas. Njezin 60. rođendan prilika je da se podsjetimo na veliku karijeru koja je promijenila svijet.

Glazba

Cinkuši predstavljaju “Kravu na Orehu” u Močvari

28.12.2017. Veronika RagužFoto: pr_cinkusi

Promocija četvrtog studijskog albuma Cinkuša “Krava na orehu” održat će se 29.prosinca u Močvari. Isti je najavljivan singlovima Tiček, nastao u suradnji s Darkom Rundekom, Oj, mladosti moja i Mizerere tebi, Jeruzalem. Na albumu su, osim s Rundekom, Cinkuši surađivali sa Zoranom Perićem – Zokom iz Picksiebnera, Igorom Pavlicom, Krešom Oremušem, Doroteom Radušić i drugima. Poput svojih prethodnika, i ovaj album donosi zvuk kajkavskog folk-punka, a osim u najnovijih 11, prisutni će moći uživati i u starim hitovima.

Promocija će biti održana u sklopu novog Močvarinog programa “Vrelo zvuka”, projekta koji je posvećen promociji etno/world music/tradicijske glazbe. Isti se odvija pod vodstvom Emira Fulurije, a sadržavat će koncerte, radionice, predavanja i posebnu etno glazbenu knjižicu.

Cinkuši su se publici predstavili prije dvadesetak godina albumom “Zeleni kader”, nakon čega su uslijedila još dva studijska, “Domesticus Vulgaris” i  “Špiritus Sanctus” te svojevrsni best of – koncertni album “Uživancija”. Kao jedni od čuvara hrvatskog etno izraza i ovog su puta odali počast Krležinim “Baladama Petrice Kerempuha”. “Krava na orehu” posljednja je pjesma te Krležine zbirke iz 1964., a na kraju kao reakciju na zbivanja u svijetu šalje i poruku: “Pijme ga…”.

Koncerti Cinkuša prošarani su humorom, samoironijom, nonšalancijom. Stoga, ako želite uživati u spoju kontrabasa, akustične i električne gitare, violina, mandoline, trombona i bubnjeva – budite u Močvari od 22 sata.

(Visited 44 times, 1 visits today)

Komentari