Istaknuto
20.03.2019.

Vrijeme čitanja: 2 minute U rubrici Nova glazba ponovno smo izdvojili najzanimljivije aktualne singlove ovog tjedna, a vi glasanjem odaberite svog favorita.

18.03.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Po završetku svakog mjeseca primit ćemo se posla i skupit ćemo nedavno izašle albume koje smo slušali na jedno mjesto. U veljači su nam kroz player prolazili Šumovi protiv Valova, Paul The Walrus, Stephany Stefan, Crvi, Akademija, Die Zoone, S kim ja radim i Kojoti.

Glazba

Cinkuši predstavljaju “Kravu na Orehu” u Močvari

28.12.2017. Veronika RagužFoto: pr_cinkusi
Vrijeme čitanja: 1 minuta

Promocija četvrtog studijskog albuma Cinkuša “Krava na orehu” održat će se 29.prosinca u Močvari. Isti je najavljivan singlovima Tiček, nastao u suradnji s Darkom Rundekom, Oj, mladosti moja i Mizerere tebi, Jeruzalem. Na albumu su, osim s Rundekom, Cinkuši surađivali sa Zoranom Perićem – Zokom iz Picksiebnera, Igorom Pavlicom, Krešom Oremušem, Doroteom Radušić i drugima. Poput svojih prethodnika, i ovaj album donosi zvuk kajkavskog folk-punka, a osim u najnovijih 11, prisutni će moći uživati i u starim hitovima.

Promocija će biti održana u sklopu novog Močvarinog programa “Vrelo zvuka”, projekta koji je posvećen promociji etno/world music/tradicijske glazbe. Isti se odvija pod vodstvom Emira Fulurije, a sadržavat će koncerte, radionice, predavanja i posebnu etno glazbenu knjižicu.

Cinkuši su se publici predstavili prije dvadesetak godina albumom “Zeleni kader”, nakon čega su uslijedila još dva studijska, “Domesticus Vulgaris” i  “Špiritus Sanctus” te svojevrsni best of – koncertni album “Uživancija”. Kao jedni od čuvara hrvatskog etno izraza i ovog su puta odali počast Krležinim “Baladama Petrice Kerempuha”. “Krava na orehu” posljednja je pjesma te Krležine zbirke iz 1964., a na kraju kao reakciju na zbivanja u svijetu šalje i poruku: “Pijme ga…”.

Koncerti Cinkuša prošarani su humorom, samoironijom, nonšalancijom. Stoga, ako želite uživati u spoju kontrabasa, akustične i električne gitare, violina, mandoline, trombona i bubnjeva – budite u Močvari od 22 sata.

(Visited 67 times, 1 visits today)

Komentari