Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Vizart

Dar na dan – MSU slavi rođendan!

04.12.2014. Jelena Kovačev
Foto: Facebook/ Dan na dar- MSU rođendan!

Foto: Facebook/ Dan na dar- MSU rođendan!

MSU slavi petu godinu useljenja u novu zgradu i 60. obljetnicu osnutka. Na svoj dvostruki rođendan poklanja Dan na dar 6. prosinca u prostorima svog muzeja. Program traje od 11 do 23 sata. Ulaz na sve programe je slobodan.

Bit će organizirana besplatna stručna vodstva za “Zbirke u pokretu”, izložbu Julija Knifera i Toše Dabca.U predvorju u 11 sati, izvodit će se predstava za djecu, “Rođenje” Dražena Šivaka. Od 11 do 20 30 h bit će održana već tradicionalna bienalna manifestacija MUVI– prikazivanje niza filmova o manifestacijama, stalnim postavima, etnografskim istraživanjima, filmova o kolekcionarima i filmovima za djecu. Od 11 do 12 na južnom platou kuhače će zaposliti Vlasta Delimar i Snježana Pintarić. U predvorju ispred Čitaonice pripremljena je snimka performansa Josipe Lisac i Vlaste Delimar.

Od 12 do 14,30 održat će se Školica, kreativna radionica na kojoj će se izrađivati ukrasi, čestitke i voditi igrokazi. U Baunet cafeu bit će promocija knjige Borisa Ljubičića “Samo plakati”, a u 14 sati predstavljanje knjige Aide Abadžić Hodžić “Selman Selmanagić i Bauhaus”. Na restauratorskoj radionici u 12 sati bit će predstavljena zbirka Benka Horvata i radovi koji su restaurirani. U 18 sati započet će misteriozni događaj iznenađenja! U 20 sati u predvorju DJ Robert Mareković povest će sve posjetitelje na plesnjak u stilu 1950-ih. Za iscrpnije informacije pogledajte MSU-ovu stranicu.

(Visited 59 times, 1 visits today)

Komentari