Istaknuto
21.09.2018.

Uoči početka nove kazališne sezone u Satiričkom kazalištu Kerempuh, razgovarali smo s redateljem Bobom Jelčićem o jednoj od najboljih prošlosezonskih predstava, njegovom autorskom projektu "Govori glasnije!".

16.09.2018.

Novi ravnatelj zagrebačke Opere prvi je stranac na tom mjestu od samostalnosti Hrvatske. Otkrio nam je na što će staviti naglasak u svom četverogodišnjem mandatu, ali i za koji nogometni klub navija te što mu je skriveni talent.

Vizart

Ekipa iz ZOO-a fotografa Yaga Partala

01.04.2013. Eleonora Glišić
Foto: facebook.com/ Yago Partal

Foto: facebook.com/ Yago Partal

Španjolski fotograf i ilustrator Yago Partal autor je vrlo zgodnog foto-projekta na popularnom tumblr-u u kojem je svoje najdraže životinje zamislio kao hipstere, šminkere i rokere. On digitalno manipulira portrete raznih stanovnika Zoološkog vrta i mijenja njihovo prirodno krzno za trendi odjeću poput traper košulja, pletenih vesti, sakoa, kožnih jakni i smokinga. Seriju fotografija prikladno je nazvao “ZOO portreti”.

Foto: facebook.com/ Yago Partal

Foto: facebook.com/ Yago Partal

Na prvi pogled, slike izgledaju jednostavno smiješno i zabavno, ali kada bolje pogledate, životinje u određenim kombinacijama počet će imati puno više smisla. Kada promatramo portrete životinja, možemo uočiti kako je Partal pazio na to da je svaka životinja odjevena u skladu sa svojim karakterom. Noj se, na primjer, odlično snašao u ulozi hipstera sa šalom oko dugog vrata i šeširićem kakvog se ni Pete Doherty ne bi posramio.  Zaigrani print kojim je Partal povezao slatke (ponekad i opasne) životinje i modu dostupan je za kupnju putem interneta.

Foto: facebook.com/ Yago Partal

Foto: facebook.com/ Yago Partal

(Visited 100 times, 1 visits today)

Komentari