Istaknuto
21.06.2018.

"Katalonac" je naizgled neobavezna predstava koja će znalački nenametljivo, zakrivena smijehom, u gledatelju zatitrati neke mnogo dublje žice, vrlo aktualne u našem društvu.

20.06.2018.

Kolektiv emge prošle se godine na 14. Velesajmu kulture bavio pitanjem revitalizacije i prenamjene prostora zagrebačkih kinodvorana, u sklopu čega je nastala izložba "Kino 041 – pogled na prošlost i sadašnjost zagrebačkih kinodvorana". Izložba je ponovno postavljena na ovogodišnjem Design Districtu, što je bio povod za razgovor s Tenom Bakšaj, jednom od članica kolektiva.

Vizart

Ekipa iz ZOO-a fotografa Yaga Partala

01.04.2013. Eleonora Glišić
Foto: facebook.com/ Yago Partal

Foto: facebook.com/ Yago Partal

Španjolski fotograf i ilustrator Yago Partal autor je vrlo zgodnog foto-projekta na popularnom tumblr-u u kojem je svoje najdraže životinje zamislio kao hipstere, šminkere i rokere. On digitalno manipulira portrete raznih stanovnika Zoološkog vrta i mijenja njihovo prirodno krzno za trendi odjeću poput traper košulja, pletenih vesti, sakoa, kožnih jakni i smokinga. Seriju fotografija prikladno je nazvao “ZOO portreti”.

Foto: facebook.com/ Yago Partal

Foto: facebook.com/ Yago Partal

Na prvi pogled, slike izgledaju jednostavno smiješno i zabavno, ali kada bolje pogledate, životinje u određenim kombinacijama počet će imati puno više smisla. Kada promatramo portrete životinja, možemo uočiti kako je Partal pazio na to da je svaka životinja odjevena u skladu sa svojim karakterom. Noj se, na primjer, odlično snašao u ulozi hipstera sa šalom oko dugog vrata i šeširićem kakvog se ni Pete Doherty ne bi posramio.  Zaigrani print kojim je Partal povezao slatke (ponekad i opasne) životinje i modu dostupan je za kupnju putem interneta.

Foto: facebook.com/ Yago Partal

Foto: facebook.com/ Yago Partal

(Visited 92 times, 1 visits today)

Komentari