Istaknuto
15.03.2018.

Ususret koncertnoj promociji novog EP-a “Valovi” u Močvari ovog petka razgovarali smo s pjevačicom i gitaristicom Lucijom Ivšić i novim bubnjarem Goranom Nježićem o planovima Punčki, ljetu i uspomenama.

11.03.2018.

"Comic Sans" Nevija Marasovića komičan je prikaz odnosa između oca i sina koji se silno razliku, ali su i silno nalik jedan drugome.

Film

In memoriam Tonyju Scottu u kinu Tuškanac

27.01.2013. Valentina Botica

Tony Scott

Ovo je ljeto filmoljupce pogodila tužna vijest o smrti redatelja i producenta Tonyja Scotta. Stoga se u njegovu čast odvijaju razni eventi i memoriami, pa je tako i kino Tuškanac ovotjedni program posvetio preminulom redatelju.

Ono po čemu je Scott najviše poznat je, dakako, bezvremenski hit Top Gun s Tomom Cruiseom iz 1986. No treba spomenuti i druge manje uspješne, ali značajne radove, kao što su Dani groma iz 1990., također s Cruiseom, Policajac s Beverly Hillsa 2 s Eddijem Murphyjem i Prava romansa po scenariju Quentina Tarantina. Od onih novijih poznatiji su Otmica u Metrou 1 2 3 (2009.), Tjelesna straža (2004.) te njegov posljednji film na mjestu redatelja, Nezaustavljivi iz 2010. Film Špijunsku igru iz 2001. posvetio je svojoj majci Elizabeth, koja je umrla te godine.

Ono što je obilježilo njegov stil su vizualno bogati filmovi, prepuni sjajne kinematografije i produkcije, a njegov vizualni potpis uključuje prekomjernu uporabu dima, svjetlo koje se razlama kroz prozore i stakla te filtriranje jakih boja.

70-ih i 80-ih godina režirao je brojne televizijske reklame (nekoliko tisuća), uglavnom za tvrtku svog brata,  Ridley Scott Associates, a sveukupno se može reći da je ostvario bogatu i relativno uspješnu karijeru. A on je o njoj imao reći:

„Režiranje je najveća margina na kojoj živim. To je nešto najstrašnije i najopasnije što netko može raditi u svom životu.“

Evo što kino Tuškanac ovaj tjedan nudi za sjećanje na redatelja: u ponedjeljak, 28.1. u 19 h možemo gledati Dane groma, a u 21 h Špijunsku igru. U utorak 29.1. gledamo Špijunsku igru u 19 h, a Dane groma u 21:15. U srijedu, 30.1. prikazivat će se Otmica u metrou 1 2 3, s početkom u 19 h, kao i u četvrtak 31.1. u 21 h.

(Visited 33 times, 1 visits today)

Komentari