Istaknuto
22.04.2018.

Iza imena Tyger Lamb stoji zagrebačka četvorka čiji je prvijenac "Born Into This" na putu. Album još nije vani, no mnoga vrata već su im otvorena. Upoznajte se s njima dok su još polu-anonimni i nepoznati, prije koncerta 3. svibnja u Vintage Industrial Baru.

13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

Vizart

Izložba "Hrvatska iz zraka" ponovno u Zagrebu

17.12.2014. Petra Plivelić
Foto: Press

Foto: Press

U lipnju ove godine izložba “National Geographic – Hrvatska iz zraka” autora Davora Rostuhara bila je premijerno postavljena u domu Hrvatskog društva likovnih umjetnika. Srušila je sve rekorde posjećenosti u Zagrebu i onda je krenula u turneju po Hrvatskoj. Izložba je proputovala kroz Dubrovnik, Split, Hvar, Zadar, Rijeku, Varaždin i Osijek, a ukupno ju je vidjelo pola milijuna ljudi. No, Zagrepčani su očito jako željni kulture. Naime, zbog brojnih upita stanovnika koji nisu uspjeli vidjeti zagrebačku izložbu u lipnju, organizatori su došli na ideju da je ponove!

Foto: Press

Foto: Press

Izložba će se smjestiti ovog prosinca u shopping centru Westgate. Bit će postavljeno 60 odabranih fotografija popraćenih poučnim tekstom o kulturnim, povijesnim, geografskim i razvojnim zanimljivostima Hrvatske. Uz izložbu će biti postavljen štand na kojem uz pomoć kustosica možete saznati sve informacije o tome kako je projekt nastajao i pogledat multimedijalnu projekciju. Fanatici će na štandu moći kupiti raskošnu fotomonografiju “National Geographic – Hrvatska iz zraka” i tako zauvijek gledati lijepe slike Hrvatske.

Izložba je rezultat sedmogodišnjeg istraživanja i dokumentiranja ljepota Hrvatske iz zračne perspektive, najvećeg i najskupljeg fotografskog projekta u Hrvatskoj. Projekt se realizirao u suradnji s prestižnim časopisom National Geographic te uz potporu više od 100 značajnih institucija.

Foto: Press

Foto: Press

Više informacija o izložbi možete pronaći na web stranici izložbe, web stranici autora i Facebook profilu. Izložba je otvorena od 10. prosinca i traje do kraja godine. Besplatno ju možete pogledati radnim danom od 10 do 21 sat, a petkom i subotom do ponoći.

(Visited 98 times, 1 visits today)

Komentari