Istaknuto
22.04.2018.

Iza imena Tyger Lamb stoji zagrebačka četvorka čiji je prvijenac "Born Into This" na putu. Album još nije vani, no mnoga vrata već su im otvorena. Upoznajte se s njima dok su još polu-anonimni i nepoznati, prije koncerta 3. svibnja u Vintage Industrial Baru.

13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

Vizart

Kulturno se uzdižite ovaj “Vikend u Muzeju”

14.05.2014. Eleonora Glišić
Foto: Press/ MDC

Foto: Press/ MDC

Međunarodni dan muzeja i Europsku noć muzeja obilježit će 17. i 18. svibnja kulturna manifestacija Vikend u muzeju ’14. Manifestaciju još od 1980. godine organizira Muzejski dokumentacijski centar iz Zagreba, a ovogodišnja tema, koja će okupiti osamdesetak hrvatskih muzeja, glasi „Muzejske zbrike povezuju“. Cilj je predstaviti muzejske predmete kao poveznice različitih generacija i kultura. Uz besplatan ulaz na stalne izložbe i postave, muzeji pripremaju niz obrazovnih, glazbenih i književnih programa kako bi posjetitelje upoznali s kulturnom baštinom i svojom ulogom u njenom očuvanju.

Najmlađi posjetitelji moći će tradicionalno provesti noć u Arheološkom muzeju istražujući tajne stalnog postava. Veliku posjećenost očekuju i u Muzeju suvremene umjetnosti zbog bogate zbirke Benka Horvata, jednog od najstrastvenijih i najpoznatijih privatnih kolekcionara u Hrvatskoj, koja je dosada bila nedostupna javnosti. Zanimljiv postav nudi i Muzej policije u Zagrebu. Ljubitelji CSI-a i kriminalistike moći će vidjeti rijetke i zanimljive privatne kolekcije policijskog i vojnog znakovlja sa svih strana svijeta, kao i kolekcije policijskih kapa i uniformi, od kojih su mnoge svjedoci prošlih vremena. Povodom obilježavanja 170 godina turizma u Opatiji, u Muzeju turizma, bit će otvorena virtualna izložba kolekcionara turističke baštine na kojoj će biti izloženo 170 najatraktivnijih predmeta. Pomorski muzej u Dubrovniku pak nudi izložbu maketa povijesnih dubrovačkih brodova iz 16. i 17.st. – galijuna, karaka i trabakula.

Novost koja obogaćuje ovogodišnji program je akcija – Sakupljači pokažite svoje zbirke! Njome se želi potaknuti privatne kolekcionare da sebe i svoje zbirke iznimne kulturne, povijesne i umjetničke vrijednosti predstave brojnoj publici. Akciji se odazvalo dvadesetak muzeja koji izlažu predmete iz četrdesetak zbirki privatnih kolekcionara. Cjelokupni program manifestacije Vikend u muzeju dostupan je na internetskim stranicama Muzejskog dokumentacijskog centra.

(Visited 78 times, 1 visits today)

Komentari