Istaknuto
07.01.2019.

Vrijeme čitanja: 4 minute Zašto je važno biti član jedne ili više sekcija KSET-a detaljnije možete pročitati u knjizi, a mi smo za vas pripremili 9 zanimljivosti koje se kriju na stranicama punim bisera i zanimljivosti te brojnim fotografijama koje nas tjeraju da poželimo da smo živjeli u vrijeme naših roditelja, ali i da sami stvaramo svoje uspomene u KSET-u.

03.01.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Za početak 2019. godine prisjetit ćemo se domaćih albuma koji su po mišljenju glazbene redakcije obilježili godinu iza nas.

Intervju

Laka: “Svaki nastup mi je kao godišnji odmor”

02.06.2015. Tin ĐudajekFoto: facebook.com/events/437334299774691/
Vrijeme čitanja: 3 minute

Nakon dugo vremena Laka će ponovno zasvirati u Zagrebu. Mjesto susreta je KSET, datum je 6. lipnja, a ususret koncertu s Lakom smo porazgovarali o njegovom talentu, glumačkom iskustvu, novim pjesmama i Eurosongu.

Bok Laka! Možeš li za početak reći tko je Laka, otkad se bavi glazbom i čime se bavi u slobodno vrijeme.

Laka je fudbaler iz Gorazda koji je odlučio da se bavi glazbom još od trenutka kada mu je tata kupio gitaru i upisao ga u muzičku školu koju sam jedva završio. U slobodno vrijeme bavim se izmišljanjem novih pjesama i shvatanjem svega što me okružuje.

Mnogi te nazivaju šaljivđijom i zafrkantom, ali se svi slažu u jednom, a to je da radiš kreativnu i originalnu glazbu. Otkud dolazi inspiracija za stvaranje takve prepoznatljive glazbe?

Najviše sam zafrkant iz razloga što zabavljam sebe, a time i kolateralno druge ljude. Najviše se oslanjam na talenat kada radim glazbu i bilo bi toga još više da nisam lijen. Nekad kad slušam svoje pjesme i sam se čudim odakle sve to dolazi. Počeo sam da kradem pjesme sa svog prvog albuma.

Budući da si autor glazbe, zašto na nastupima nikada ne sviraš gitaru?

Svaki nastup mi je kao godišnji odmor i tako se opustim, kao na šlaufu, tako da bi mi sviranje gitare bio dodatni zamor. Gitaru najviše koristim kada izmišljam nove pjesme, a ranije sam je koristio za okupljanje djevojčica i uvijek sam najmanje grlio jer sam držao gitaru u rukama.

Foto: facebook.com/ElvirLakovicLaka

Foto: facebook.com/ElvirLakovicLaka

Zbog Eurosonga 2008. godine i pjesme Pokušaj postao si poznatiji u regiji. U kolikoj mjeri smatraš da je nastup na Eurosongu pomogao tvojoj karijeri i kako uopće gledaš na Eurosong?

Eurosong nam je skratio deset godina marketinga i odličan je za muzičare koji tek počinju jer se nastupa pred milionskim auditorijumom, a i učesnik si produkcije od milion dolara tako da je to najčešće jednom u životu. Gledao sam neko veče eurosong i moj favorit je dobio 0 bodova, čudno je glasanje malo.

Kako napreduje novi album? Kada ga možemo očekivati i što možemo očekivati budući da su pjesme koje su dosada izašle (Glasovi, Poželjenje) nešto drugačije od pjesama s prva dva albuma.

I ja očekujem novi album od sebe, a pjesme mi tako dođu iz talenta. Nova pjesma je takodjer drukčija od ostalih i volim da bude uvijek nešto novo kako bi i sebe lično iznenadio, a onda sve vas koji volite te pjesme.

Budući da si sam napisao glazbu za prvi album “Zec”, možeš li reći je li se tako nastavilo i na “Stvorenju” i albumu na kojem trenutno radiš ili si uključio više ljudi u proces stvaranja glazbe?

Najviše sam sam oslonjen na talenat i mislim da ako bi se uključilo više ljudi da bi se malo i odagnalo od tog izvornoga moga izraza tako da jedino aranžmane radim sa drugim ljudima.

Foto: facebook.com/ElvirLakovicLaka

Foto: facebook.com/ElvirLakovicLaka

U kakvom su odnosu glazba i tekst? Što prvo nastaje i što te inspirira za pisanje tekstova?

Prvo nastane melodija na gitari, a potom tekst, a onda se to danima mijenja i potrebno je nekad nekoliko mjeseci da pjesma legne. Tekstovi dolaze od raznih stvari i može me inspirisati sve .

Koja je pozicija tvoje sestre u bendu? Sudjeluje li Lela u stvaranju pjesama i pisanju tekstova ili je isključivo zadužena za pjevanje?

Sestra je zadužena za pjevanje, styling i ona je trenutno menadžer. Pitao sam je da pokuša nešto, a ona kaže da joj je i ovoga previše. Dobro funkcioniramo zajedno i učimo se profesionalizmu. Takodje imamo novi bend iz Makarske tako da smo sada konačno pravi bend jer sviramo sa prijateljima.

Spotovi koje snimaš idu od potpuno šašavih poput onog za pjesmu Brko ili Mačko pa sve do nešto ozbiljnijih (Stvorenje). Tko smišlja spotove i kako dolaziš do ideja za spotove?

Pa nakon završene pjesme dobijem ideju kako bi trebalo da izgleda spot pa onda razgovaram sa ljudima iz marketinške firme FABRIKA i onda zajedno to realizujemo. Lično mi je najdraži spot za pjesmu Mačko.

Osim glazbom baviš se i glumom i već si do sada glumio u nekoliko filmova. Preferiraš li glumu ili glazbu i planiraš li se ozbiljnije posvetiti glumi u budućnosti?

Glumio sam amaterski i bilo je divno iskustvo, a glazbu volim jer mi to duša želi.

Zadnji put si u Zagrebu bio prije šest godina. Kako to da ti je trebalo toliko dugo da se vratiš u Zagreb?

BIli smo prije par godina pjevali Brko na nekoj izložbi, a trenutno nemamo nekog menadžera da lobira za nas. Radujemo se ponovnom dolasku i nadamo se da ćemo svi pljeskati i pjevati koliko nas grlo nosi.

I na kraju, što možemo očekivati u Zagrebu i ima li nešto što želiš dodati?

Očekujte radost i veselje, naročito sa novim bendom…

(Visited 176 times, 1 visits today)

Komentari