Istaknuto
20.06.2018.

Kolektiv emge prošle se godine na 14. Velesajmu kulture bavio pitanjem revitalizacije i prenamjene prostora zagrebačkih kinodvorana, u sklopu čega je nastala izložba "Kino 041 – pogled na prošlost i sadašnjost zagrebačkih kinodvorana". Izložba je ponovno postavljena na ovogodišnjem Design Districtu, što je bio povod za razgovor s Tenom Bakšaj, jednom od članica kolektiva.

14.06.2018.

Folklorni ansambl Ivan Goran Kovačić već 70 godina djeluje u okviru istoimenog studentskog kulturno umjetničkog društva kao jedan od najboljih i najslavnijih hrvatskih folklornih ansambala. Okruglu obljetnicu proslavili su odličnim koncertom u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.

Vizart

Maketa Zagreba pozdravlja posjetitelje grada

21.06.2013. Eleonora Glišić
Foto: facebook.com/ Zagreb

Foto: facebook.com/ Zagreb

Maketa grada Zagreba “Zagreb pozdravlja” akademskog kipara Damira Mataušića postavljena je na križanju Cesarčeve i Bakačeve ulice. Radi se o reljefnom prikazu užeg centra grada koji prikazuje Gornji grad i Donji grad na potezu do Glavnog kolodvora. U brončanom odljevu mogu se vidjeti gradski blokovi s 46 posebno naglašenih objekata i pet spomenika, dok je u središtu kugla s ugraviranim nazivima dobrodošlice na 38 svjetskih jezika. Maketu su u srijedu 19. lipnja svečano otvorili njezin autor Damir Mataušić, gradonačelnik Milan Bandić i predsjednica Turističke zajednice grada Zagreba Amelia Tomašević.

(Visited 278 times, 1 visits today)

Komentari