Istaknuto
21.09.2018.

Uoči početka nove kazališne sezone u Satiričkom kazalištu Kerempuh, razgovarali smo s redateljem Bobom Jelčićem o jednoj od najboljih prošlosezonskih predstava, njegovom autorskom projektu "Govori glasnije!".

16.09.2018.

Novi ravnatelj zagrebačke Opere prvi je stranac na tom mjestu od samostalnosti Hrvatske. Otkrio nam je na što će staviti naglasak u svom četverogodišnjem mandatu, ali i za koji nogometni klub navija te što mu je skriveni talent.

Vizart

Maketa Zagreba pozdravlja posjetitelje grada

21.06.2013. Eleonora Glišić
Foto: facebook.com/ Zagreb

Foto: facebook.com/ Zagreb

Maketa grada Zagreba “Zagreb pozdravlja” akademskog kipara Damira Mataušića postavljena je na križanju Cesarčeve i Bakačeve ulice. Radi se o reljefnom prikazu užeg centra grada koji prikazuje Gornji grad i Donji grad na potezu do Glavnog kolodvora. U brončanom odljevu mogu se vidjeti gradski blokovi s 46 posebno naglašenih objekata i pet spomenika, dok je u središtu kugla s ugraviranim nazivima dobrodošlice na 38 svjetskih jezika. Maketu su u srijedu 19. lipnja svečano otvorili njezin autor Damir Mataušić, gradonačelnik Milan Bandić i predsjednica Turističke zajednice grada Zagreba Amelia Tomašević.

(Visited 294 times, 2 visits today)

Komentari