Istaknuto
17.08.2018.

Ove godine već smo imali prilike gledati nekoliko kvalitetnih hrvatskih naslova, a što u nastavku gledamo na velikom platnu donosimo u jesenskom pregledu.

16.08.2018.

Iako zadnjih godina nije u naponu snage, Madonna je kroz 35 godina karijere definirala glazbenu scenu kakvu poznajemo danas. Njezin 60. rođendan prilika je da se podsjetimo na veliku karijeru koja je promijenila svijet.

Izvedbene umjetnosti

Mjuzikl na Akademiji dramske umjetnosti

19.03.2013. Maja Brlek
Foto: adu.unizg.hr

Foto: adu.unizg.hr

“Prošlih pet godina” naziv je mjuzikla koji će se na inicijativu samih studenata izvesti na pozornici Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu. Može se pogledati svake večeri od 21. do 24. ožujka s početkom u 20 sati, a ulaz je slobodan.

Ovo je hrvatska premijera, inače popularnog i nagrađivanog američkog skladatelja mlađe generacije, Roberta Browna. Priču o pet godina u životu mladog para koju Adrian priča kronološki, od prvog izlaska, a Tihana unazad, od samog kraja veze, napisao je nakon raspada vlastita života te zbog tog umalo završio na sudu. Praizvedba je bila u Chicagu 2001. godine, nakon čega je preseljen na off-Broadway gdje je pokupio dvije Drama Desk nagrade, a uslijedile su i brojne međunarodne inačice.

Želja da već tijekom studija steknu iskustvo u žanru kojim bi se željeli baviti i u svojim profesionalnim karijerama, spojila je studente Akademije dramske umjetnosti, Muzičke akademije, Tekstilno-tehnološkog fakulteta i Studija dizajna.  U predstavi glume Tihana Lazović i Adrian Pezdirc pod redateljskom palicom Lee Anastazije Fleger, dok je ona dirigentska koja upravlja orkestrom Muzičke akademije u rukama Davora Kelića. Za kostime ja zaslužna Petra Dančević, za scenu Paolo Tišljarić, a produkciju potpisuje Petra Jagušić.

(Visited 88 times, 1 visits today)

Komentari