Istaknuto
22.04.2018.

Iza imena Tyger Lamb stoji zagrebačka četvorka čiji je prvijenac "Born Into This" na putu. Album još nije vani, no mnoga vrata već su im otvorena. Upoznajte se s njima dok su još polu-anonimni i nepoznati, prije koncerta 3. svibnja u Vintage Industrial Baru.

13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

Izvedbene umjetnosti

Mjuzikl na Akademiji dramske umjetnosti

19.03.2013. Maja Brlek
Foto: adu.unizg.hr

Foto: adu.unizg.hr

“Prošlih pet godina” naziv je mjuzikla koji će se na inicijativu samih studenata izvesti na pozornici Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu. Može se pogledati svake večeri od 21. do 24. ožujka s početkom u 20 sati, a ulaz je slobodan.

Ovo je hrvatska premijera, inače popularnog i nagrađivanog američkog skladatelja mlađe generacije, Roberta Browna. Priču o pet godina u životu mladog para koju Adrian priča kronološki, od prvog izlaska, a Tihana unazad, od samog kraja veze, napisao je nakon raspada vlastita života te zbog tog umalo završio na sudu. Praizvedba je bila u Chicagu 2001. godine, nakon čega je preseljen na off-Broadway gdje je pokupio dvije Drama Desk nagrade, a uslijedile su i brojne međunarodne inačice.

Želja da već tijekom studija steknu iskustvo u žanru kojim bi se željeli baviti i u svojim profesionalnim karijerama, spojila je studente Akademije dramske umjetnosti, Muzičke akademije, Tekstilno-tehnološkog fakulteta i Studija dizajna.  U predstavi glume Tihana Lazović i Adrian Pezdirc pod redateljskom palicom Lee Anastazije Fleger, dok je ona dirigentska koja upravlja orkestrom Muzičke akademije u rukama Davora Kelića. Za kostime ja zaslužna Petra Dančević, za scenu Paolo Tišljarić, a produkciju potpisuje Petra Jagušić.

(Visited 82 times, 1 visits today)

Komentari