Istaknuto
11.10.2017.

Boris Svrtan, ravnatelj kazališta Gavella, otkrio nam je planove za izgradnju nove kazališne dvorane u koju će se smjestiti novopokrenuta Scena 121, a prokomentirali smo i ovogodišnje Gavelline večeri, novu Gavellinu sezonu te sve veći broj mladih glumaca i redatelja koji surađuju s Gavellom.

08.10.2017.

Zadnja tri mjeseca 2017. godine očekuje nas veliki broj raznolikih glazbenih sadržaja, od premijernog koncerta kultnog islandskog sastava Sigur Ros u Domu sportova do novih sezona popularnih programa kao što su MIMO, ZEZ, Good Vibrations, Začarana Močvara i drugi.

Izvedbene umjetnosti

Mjuzikl na Akademiji dramske umjetnosti

19.03.2013. Maja Brlek
Foto: adu.unizg.hr

Foto: adu.unizg.hr

“Prošlih pet godina” naziv je mjuzikla koji će se na inicijativu samih studenata izvesti na pozornici Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu. Može se pogledati svake večeri od 21. do 24. ožujka s početkom u 20 sati, a ulaz je slobodan.

Ovo je hrvatska premijera, inače popularnog i nagrađivanog američkog skladatelja mlađe generacije, Roberta Browna. Priču o pet godina u životu mladog para koju Adrian priča kronološki, od prvog izlaska, a Tihana unazad, od samog kraja veze, napisao je nakon raspada vlastita života te zbog tog umalo završio na sudu. Praizvedba je bila u Chicagu 2001. godine, nakon čega je preseljen na off-Broadway gdje je pokupio dvije Drama Desk nagrade, a uslijedile su i brojne međunarodne inačice.

Želja da već tijekom studija steknu iskustvo u žanru kojim bi se željeli baviti i u svojim profesionalnim karijerama, spojila je studente Akademije dramske umjetnosti, Muzičke akademije, Tekstilno-tehnološkog fakulteta i Studija dizajna.  U predstavi glume Tihana Lazović i Adrian Pezdirc pod redateljskom palicom Lee Anastazije Fleger, dok je ona dirigentska koja upravlja orkestrom Muzičke akademije u rukama Davora Kelića. Za kostime ja zaslužna Petra Dančević, za scenu Paolo Tišljarić, a produkciju potpisuje Petra Jagušić.

Komentari