Istaknuto
22.10.2018.

Knjige su odličan izbor u svakom slučaju! Svakog tjedna ćemo vam odabrati po tri nove knjige koje možete pronaći na policama domaćih knjižara, a uz malo sreće, neke od njih mogu biti vaše.

17.10.2018.

U rubrici Nova glazba redovito izdvajamo najzanimljivije aktualne singlove i videospotove, a vi birate svog favorita.

Film

Izvještaj: Što Motovun film festival ove godine nudi mladim ranoraniocima

08.06.2016. Valentina SertićFoto: facebook.com/events/1207280695958317/

Organizatori istarskog festivala s dušom su u podrumu Vinyla predstavili još jedan Motovun film festival koji će se ove godine odvijati na staroj adresi od 26. do 30. srpnja. Kao i do sada, u festivalskom će se programu naći brojni filmovi nastali u malim kinematografijama i nezavisnim produkcijama, a organizatori su na “Motovun Afterwork Happy Hour!” istaknuli pobjednika ovogodišnjeg Berlinalea Fuocoammare (Oganj na moru) redatelja Gianfranca Rosija, argentinskog kandidata za Oscara 2016. El Clan (Klan) redatelja Pabla Trapera i već kultni Tangerine Seana Bakera.

Zemlja-partner 19. MFF-a je Bella Italia pa će publika u Motovunu moći uživati u više suvremenih talijanskih filmova, ali i u filmu Amarcord iz 1973. Direktor festivala Igor Mirković jamči da će se u Motovunu pustiti najbolja moguća kopija ovog Fellinijevog klasika. Cjeloviti program, filmski i glazbeni, bit će poznat krajem lipnja.

Foto: Facebook.com/MotovunFilmFestival/

Foto: Facebook.com/MotovunFilmFestival/

“Motovunski poslijeposlovni sretnočas”, kako je događaj u Vinylu pohrvatio pobjednik nagradne igre na Facebooku, više nego programu festivala, bio je posvećen mladima koji imaju malo novaca, malo godina i nisu sigurni što bi u Motovunu. Za ekipu minus25, one mlađe od 25 i one koji su tu negdje, nudi se besplatan kamp pod uvjetom da imaju jednu od akreditacija ili kupe paket karata čija je pojedinačna cijena u pretprodaji 15 kuna. Oni koji se osjećaju prozvanima mogu se do 20. srpnja prijaviti na e-mail adresu studenti@motovunfilmfestival.com za studentsku akreditaciju i/ili za posebni autobus koji će 25. srpnja iz Zagreba voziti do Motovuna po cijeni od 80 kuna u jednom smjeru, odnosno 120 kuna za one koji se 31. srpnja žele vratiti u Zagreb. Posebni program “Campus Motovun” namijenjen je mladima koji se žele profesionalno baviti filmom, a i on će za odabrane biti besplatan. No, to nije sve! MFF vozi sve do Primoštena. Festival u suradnji sa Superuhom organizira izravan prijevoz iz Motovuna u Primošten na nulti dan festivala.

S obzirom da je riječ o pet najboljih dana ljeta, požurite s prijavama, jer tko prvi, njemu put na mjesto koje je “277 metara iznad realnosti”. Znate da želite pobjeći.

(Visited 173 times, 1 visits today)

Komentari