Istaknuto
22.04.2018.

Iza imena Tyger Lamb stoji zagrebačka četvorka čiji je prvijenac "Born Into This" na putu. Album još nije vani, no mnoga vrata već su im otvorena. Upoznajte se s njima dok su još polu-anonimni i nepoznati, prije koncerta 3. svibnja u Vintage Industrial Baru.

13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

Film

Izvještaj: Što Motovun film festival ove godine nudi mladim ranoraniocima

08.06.2016. Valentina SertićFoto: facebook.com/events/1207280695958317/

Organizatori istarskog festivala s dušom su u podrumu Vinyla predstavili još jedan Motovun film festival koji će se ove godine odvijati na staroj adresi od 26. do 30. srpnja. Kao i do sada, u festivalskom će se programu naći brojni filmovi nastali u malim kinematografijama i nezavisnim produkcijama, a organizatori su na “Motovun Afterwork Happy Hour!” istaknuli pobjednika ovogodišnjeg Berlinalea Fuocoammare (Oganj na moru) redatelja Gianfranca Rosija, argentinskog kandidata za Oscara 2016. El Clan (Klan) redatelja Pabla Trapera i već kultni Tangerine Seana Bakera.

Zemlja-partner 19. MFF-a je Bella Italia pa će publika u Motovunu moći uživati u više suvremenih talijanskih filmova, ali i u filmu Amarcord iz 1973. Direktor festivala Igor Mirković jamči da će se u Motovunu pustiti najbolja moguća kopija ovog Fellinijevog klasika. Cjeloviti program, filmski i glazbeni, bit će poznat krajem lipnja.

Foto: Facebook.com/MotovunFilmFestival/

Foto: Facebook.com/MotovunFilmFestival/

“Motovunski poslijeposlovni sretnočas”, kako je događaj u Vinylu pohrvatio pobjednik nagradne igre na Facebooku, više nego programu festivala, bio je posvećen mladima koji imaju malo novaca, malo godina i nisu sigurni što bi u Motovunu. Za ekipu minus25, one mlađe od 25 i one koji su tu negdje, nudi se besplatan kamp pod uvjetom da imaju jednu od akreditacija ili kupe paket karata čija je pojedinačna cijena u pretprodaji 15 kuna. Oni koji se osjećaju prozvanima mogu se do 20. srpnja prijaviti na e-mail adresu studenti@motovunfilmfestival.com za studentsku akreditaciju i/ili za posebni autobus koji će 25. srpnja iz Zagreba voziti do Motovuna po cijeni od 80 kuna u jednom smjeru, odnosno 120 kuna za one koji se 31. srpnja žele vratiti u Zagreb. Posebni program “Campus Motovun” namijenjen je mladima koji se žele profesionalno baviti filmom, a i on će za odabrane biti besplatan. No, to nije sve! MFF vozi sve do Primoštena. Festival u suradnji sa Superuhom organizira izravan prijevoz iz Motovuna u Primošten na nulti dan festivala.

S obzirom da je riječ o pet najboljih dana ljeta, požurite s prijavama, jer tko prvi, njemu put na mjesto koje je “277 metara iznad realnosti”. Znate da želite pobjeći.

(Visited 150 times, 1 visits today)

Komentari