Istaknuto
07.01.2019.

Vrijeme čitanja: 4 minute Zašto je važno biti član jedne ili više sekcija KSET-a detaljnije možete pročitati u knjizi, a mi smo za vas pripremili 9 zanimljivosti koje se kriju na stranicama punim bisera i zanimljivosti te brojnim fotografijama koje nas tjeraju da poželimo da smo živjeli u vrijeme naših roditelja, ali i da sami stvaramo svoje uspomene u KSET-u.

03.01.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Za početak 2019. godine prisjetit ćemo se domaćih albuma koji su po mišljenju glazbene redakcije obilježili godinu iza nas.

Glazba

Najava: Examine i Janko Novoselić danas u Klubu sviraju stvari s nadolazećeg albuma

30.05.2014. Ziher.hrVrijeme čitanja: 2 minute
Janko Novoselić Ratko Filipović  examine

Foto: www.facebook.com/egzemin?fref=ts

Vrsni dvojac, Ratko Filipović Examine i Janko Novoselić, nastupaju večeras u zagrebačkom Klubu gdje će predstaviti svoj novi projekt. Riječ je o soul/disco/funk stvarima prilagođenim za plesni podij, a na pozornicu Black Light programa se penje Janko Novoselić za bubnjevima i Examine za mix pultom.

Ratko Filipović Examine prije godinu je dana predstavio svoj projekt Disko Dabar, seriju reizdanja klasičnih disco, funk, soul i r’n’b ploča adaptiranih za plesni podij. Herbie Hancock, Bob James, Erykah Badu, Numaads i Quantic Soul Orchestra samo su dio izvođača koji su dobili Ratkovu adaptaciju i mogu se naći na kompilaciji “Disko Dabar Edits”.

Janko Novoselić, jedan od najboljih bubnjara u Hrvata, dao je svoj pečat bendovima kao što su TBF, Tobogan i BILK. Osim što je nedavno predstavio svoj elektronski live projekt Strobelyx, povezao se i s Ratkom Filipovićem Examineom te u zajedničkom projektu stvaraju soul/disco/funk. Janko se na bubnjevima priključuje Examineu i klasike prilagođavaju za plesne sate u klubovima.

U Klubu će dvojac  izvesti neke nove instrumentalne stvari koje bi se trebale naći na zajedničkom albumu. Svjetlo dana bi trebao ugledati na jesen, a traka “The Eye of the Beholder” ocrtava kako bi album trebao zvučati.

Na glavnom flooru im se pridružuju rezidenti Black Light programa RRRamon! te DMT u deep house i future bass varijanti, uz pratnju vj -polygona na vizualima.

U Tunelu će u cjelovečernjoj varijanti šef za miksetom biti Novell iz družine Ekstrakt, koji će vas povesti nas na put do klimaksa sa svojim odabirom techno minimalističkih zvukova.

Početak je u 23 sata, a upad je 25 kuna do 00:30, 35 kuna nakon.

(Visited 70 times, 5 visits today)

Komentari