Istaknuto
08.08.2017.

Pozadina mog romana, nazovimo ga tako, ili bolje – motiv zašto sam ga krenuo pisati jest hommage mojoj babi i dedi, zakletim antifašistima, ljudima koji su bili u logorima, austrijskim, mađarskim i ustaškim, ljudima koji su cijeli život krvavo radili za male nadnice, ljudima koji su odbili penziju jer su vidjeli da i komunisti kradu.

03.08.2017.

Nedavno je završeno drugo izdanje festivala Re:Think Sisak. Zidove grada oslikalo je nekoliko stranih street art umjetnika, a veličanstvene murale Sisku je ostavilo i nekoliko hrvatskih umjetnika. Cilj je festivala probuditi grad i promijeniti lošu sliku Siska koja je stvorena u medijima.

Glazba

Najava: Examine i Janko Novoselić danas u Klubu sviraju stvari s nadolazećeg albuma

30.05.2014. Ziher.hr
Janko Novoselić Ratko Filipović  examine

Foto: www.facebook.com/egzemin?fref=ts

Vrsni dvojac, Ratko Filipović Examine i Janko Novoselić, nastupaju večeras u zagrebačkom Klubu gdje će predstaviti svoj novi projekt. Riječ je o soul/disco/funk stvarima prilagođenim za plesni podij, a na pozornicu Black Light programa se penje Janko Novoselić za bubnjevima i Examine za mix pultom.

Ratko Filipović Examine prije godinu je dana predstavio svoj projekt Disko Dabar, seriju reizdanja klasičnih disco, funk, soul i r’n’b ploča adaptiranih za plesni podij. Herbie Hancock, Bob James, Erykah Badu, Numaads i Quantic Soul Orchestra samo su dio izvođača koji su dobili Ratkovu adaptaciju i mogu se naći na kompilaciji “Disko Dabar Edits”.

Janko Novoselić, jedan od najboljih bubnjara u Hrvata, dao je svoj pečat bendovima kao što su TBF, Tobogan i BILK. Osim što je nedavno predstavio svoj elektronski live projekt Strobelyx, povezao se i s Ratkom Filipovićem Examineom te u zajedničkom projektu stvaraju soul/disco/funk. Janko se na bubnjevima priključuje Examineu i klasike prilagođavaju za plesne sate u klubovima.

U Klubu će dvojac  izvesti neke nove instrumentalne stvari koje bi se trebale naći na zajedničkom albumu. Svjetlo dana bi trebao ugledati na jesen, a traka “The Eye of the Beholder” ocrtava kako bi album trebao zvučati.

Na glavnom flooru im se pridružuju rezidenti Black Light programa RRRamon! te DMT u deep house i future bass varijanti, uz pratnju vj -polygona na vizualima.

U Tunelu će u cjelovečernjoj varijanti šef za miksetom biti Novell iz družine Ekstrakt, koji će vas povesti nas na put do klimaksa sa svojim odabirom techno minimalističkih zvukova.

Početak je u 23 sata, a upad je 25 kuna do 00:30, 35 kuna nakon.

Komentari