Istaknuto
21.09.2018.

Uoči početka nove kazališne sezone u Satiričkom kazalištu Kerempuh, razgovarali smo s redateljem Bobom Jelčićem o jednoj od najboljih prošlosezonskih predstava, njegovom autorskom projektu "Govori glasnije!".

16.09.2018.

Novi ravnatelj zagrebačke Opere prvi je stranac na tom mjestu od samostalnosti Hrvatske. Otkrio nam je na što će staviti naglasak u svom četverogodišnjem mandatu, ali i za koji nogometni klub navija te što mu je skriveni talent.

Glazba

Najava: Examine i Janko Novoselić danas u Klubu sviraju stvari s nadolazećeg albuma

30.05.2014. Ziher.hr
Janko Novoselić Ratko Filipović  examine

Foto: www.facebook.com/egzemin?fref=ts

Vrsni dvojac, Ratko Filipović Examine i Janko Novoselić, nastupaju večeras u zagrebačkom Klubu gdje će predstaviti svoj novi projekt. Riječ je o soul/disco/funk stvarima prilagođenim za plesni podij, a na pozornicu Black Light programa se penje Janko Novoselić za bubnjevima i Examine za mix pultom.

Ratko Filipović Examine prije godinu je dana predstavio svoj projekt Disko Dabar, seriju reizdanja klasičnih disco, funk, soul i r’n’b ploča adaptiranih za plesni podij. Herbie Hancock, Bob James, Erykah Badu, Numaads i Quantic Soul Orchestra samo su dio izvođača koji su dobili Ratkovu adaptaciju i mogu se naći na kompilaciji “Disko Dabar Edits”.

Janko Novoselić, jedan od najboljih bubnjara u Hrvata, dao je svoj pečat bendovima kao što su TBF, Tobogan i BILK. Osim što je nedavno predstavio svoj elektronski live projekt Strobelyx, povezao se i s Ratkom Filipovićem Examineom te u zajedničkom projektu stvaraju soul/disco/funk. Janko se na bubnjevima priključuje Examineu i klasike prilagođavaju za plesne sate u klubovima.

U Klubu će dvojac  izvesti neke nove instrumentalne stvari koje bi se trebale naći na zajedničkom albumu. Svjetlo dana bi trebao ugledati na jesen, a traka “The Eye of the Beholder” ocrtava kako bi album trebao zvučati.

Na glavnom flooru im se pridružuju rezidenti Black Light programa RRRamon! te DMT u deep house i future bass varijanti, uz pratnju vj -polygona na vizualima.

U Tunelu će u cjelovečernjoj varijanti šef za miksetom biti Novell iz družine Ekstrakt, koji će vas povesti nas na put do klimaksa sa svojim odabirom techno minimalističkih zvukova.

Početak je u 23 sata, a upad je 25 kuna do 00:30, 35 kuna nakon.

(Visited 56 times, 1 visits today)

Komentari